hattfnatt!


Jag har länge varit på jakt efter en svart hatt och idag hittade jag den! Den blev min för endast 119 kronor!

Dagens detalj


På min hylla står nu min nya lilla lycko-uggla från Samos. Snacka om att ha en intensiv blick!

JUST NU oktober

FÄRG: Helt klart vinrött!
KLÄDESPLAGG: Mitt favorit klädesplagg i höstgarderoben är mina vinröda jeans, de matchar jag gärna med stickade tröjor av alla dess slag.
.
ACCESSOAR: Just nu virar jag gärna en tjock stickad halsduk runt halsen, snyggt till min än så länge ganska tunna höstjacka.
NAGELLACK: Nu väljer jag bort nagellacksflaskor som innehåller pastellfärger till form av nyanser i lite mörkare modell, min nuvarande färg på naglarna är mörkblått och jag trivs ganska så bra med det.
SKOR: Jag har inte hunnit inviga dem ännu men jag chansar på att det blir mina boots i mc-modell.

TV-SERIE: Tidigare år har "Ensam mamma söker" varit en favorit men i höst väljer jag nog svenska hollywood fruar. Alltid lika roligt!
TRÄNINGSFORM: Löpning och pilates tror jag kommer vara favoriterna i oktober månad.
LÅT: Får jag välja två? Isåfall väljer jag Stiftelsen med låten "vart jag än går" och fd September (Petra Marklund som hon nu vill kallas) låt "händerna mot himlen".
BLOGG: Mina två favoritbloggar är och har varit länge, Johanna Frölanders som bloggar på SOLO http://solomag.se/johannafrolander/och Sofi Fahrmans http://bloggar.aftonbladet.se/sofissnapshots/ .
Men jag har även på senare tid blivit en allt mer flitig besökare på STS au pair bloggar. Kan ni gissa varför?
DRYCK: Te! Var nog länge sen jag har druckit så här mycket te en höst och extra gott blir det ju om man dricker det ur en stor och härlig kopp. Eller hur?


(Idéen med Just nu oktober, kommer från Correns bilaga med samma namn, nu utmanar jag dig! Gör en liknande lista du också!)




Min dag i fyra bilder


1. Började dagen med en långpromenad med ett av Hannah Widell och Amanda Schulmans podcastavsnitt i öronen.


2. På eftermiddagen begav jag mig ut i regnet på väg mot bussen och tittade samtidigt på löven som nu håller på att färgas röda. Hösten är ganska fin ändå.

3. På bussen läste jag som vanligt metro och hittade denna efterlysning i tidningen! Älskar sånt här. Nu vill jag bara veta hur det går också, kommer killen att läsa tidningen och inse att det är honom som tjejen efterlyser?


4. Sedan tränade jag pilates. (ursäkta den usla bildkvalitén men det är mobilen som fick agera kamera idag.)

En bra start på dagen!



Här spenderade jag min förmiddag med att motionssimma en timme, bada i bubbelpoolen, basta och prata en massa med en god vän! (Och ja, det var precis så folktomt som det ser ut!)
 

Surprise!


Fick ett sms från mamma och pappa som befinner sig i den grekiska ö-världen där de skrev att jag skulle titta i puffen i vardagsrummet, snabbt sprang jag och tog av locket och hittade en söt lapp och en påse från Vero Moda där det låg en ny tröja och en pocketbok. Gissa om jag blev glad? Älskar överraskningar av sådana slag!

Halv åtta hos mig

 

Tack för en trevlig lördagskväll!

This is not a drive by


Klockan 04.00 lämnade jag mina föräldrar på Norrköpingsflygplats där de sedan skulle stiga på flygplanet som skulle ta dem till varmare breddgrader. Och jag? Jag fick snällt puttra hem i regnet. Nu är det snart dags att sätta sig bakom ratten igen, denna gång bär det av mot Maxi för storhandling med J inför kvällens festligheter.


 

Jakten på den perfekta höstkappan


Sitter just nu och kikar efter höstkappor och en som jag fastnade för var denna från H&M. I år vill jag ha en kappa i modell större och bära den uppknäppt med en härlig stickad tröja under, som på bilden ovanför, perfekt i sin enkelhet.

Nu blir det andra bullar!


Efter en dag som gick i skapandets tecken på förskolan där vi bland annat gjorde handavtryck i färg (ja, det var färg överallt!) så kände jag för att koppla av lite hemma med att baka eget bröd! Men efter en stund i köket såg det ut som om dagisgruppen även hade varit på besök hemma hos mig för det var mjöl och ingredienser lite varstans. Nu är det dock snart dags att sätta in plåten i ugnen och bara vänta på att en god doft av nybakat bröd kommer sprida sig i huset. Då får ni se på andra bullar!

Garderobsrensning!


Vaknade redan klockan åtta trots gårdagskvällens utgång och gjorde då iordning en god helfrukost till hela familjen för att få lite extra energi då det var dags att ta itu med min garderob!

Jag började med att rensa bland mina kläder och sedan sorterade jag de i färgordning (Ja, jag undrar också hur länge jag kommer orka hålla det så! Men, men det är värt ett försök!) 




..och sedan satte jag slutligen upp små lappar, alla i olika färger, där jag skrev upp vad som fanns på just den hyllan. Nu är det fint!





Hemma hos..


.. mig. Detaljer från min..


..hylla ovanför sängen.


..min anslagstavla.


..min smyckeskrok.


..och så slutligen från mitt lilla "hemmakontor".





Nu beger jag mig ut i natten!


Check!


Idag checkade jag av några av punkterna som stod på min inköpslista inför hösten, b.la. det ni ser på bilden ovan, ett par boots, en resväska (till den kommande England resan!) och så en blus som jag kommer att ha på mig på kvällens äventyr.

Friday I´m in love!

Avslutar dagen med en joggingtur i regnet och låten "Friday I´m, in love" i lurarna. Nu är det helg!

Dagens detalj


Dagens detalj; berlockarmband från Thomas Sabo (studentpresent) rosalila läderarmband från Italien (present från syster) och så ett egengjort armband av indianpärlor från då jag pysslade med en massa barn på jobbet idag!

Dagens lunch


Matlagning är väl inte riktigt min grej, är ingen sån som letar efter nya recept i kokböcker eller på internet och sedan tycker det är kul att laga ihop en riktigt god middag (önskar dock att jag var lite mer så). Ibland kan det därför vara skönt att bara slänga ihop något snabbt och enkelt och idag blev det en majskolv, lite vindruvor, ett kokt ägg och en knäckemacka med kaviar. Helt okej det med! 





Just nu..

  
.. dricker jag te för fulla muggar och knaprar halstabletter för att lindra min hals (vill inte bli sjuk!) samtidigt som jag kikar på olika internetsidor och önskar att jag kunde klicka hem den här röda väskan och den mysiga tröja på bilden ovan, båda från kyssjohanna.se


Be careful what you wish for..

  Word Power Books
Word Power Books Word Power Books
Igår läste jag ut Alexandra Potters bok "Don´t you forget about me". Ibland vill man ju inte riktigt komma till de där sista sidorna just för att boken är så bra men samtidigt vill man ju veta hur det går, känner ni igen det? En sådan känsla hade jag igårkväll. Men när jag kom till författarens tack och slutord fanns det även en lång lista med andra böcker som hon också skrivit som jag nu bara väntar på att få sätta tänderna i!

Hello England!


Idag la jag på brevet som bekräftade min vilja att jobba som au pair i det förenade kungariket. Om allt går som jag vill kommer jag i början av 2013 flytta dit och kalla det mitt hem ett flertal månader framöver. 


England jag är redo!

Gårdagens detaljer..


.. från mitt favoritcafé Berget.


När jag får lite tid över..


.. ägnar jag mig gärna åt sånt här!

Är på fika hos..




.. mormor och morfar där det bjuds på våfflor! Mums!  En perfekt uppladdning inför kvällens aerobicspass.


Dagens detalj


Den här väskan bär jag med mig nästan överallt eftersom den rymmer allt! I väskan har jag träningskläder+ skor, böcker och så på toppen av det, kakorna till mormor och morfar. Nu har jag packat ner väskan i cykelkorgen och ska strax bege mig mot stan. Trevlig torsdagseftermiddag på er!

Baking wednesday


Ska strax sätta mig på cykeln och bege mig mot gymmet för att köra lite pilates men innan dess måste mina små bakverk bli klara. Tänkte nämligen åka förbi mormor och morfar i morgon och bjuda dem på lite fika. Så hoppas dem blir goda, skulle inte vara helt fel och imponera lite på en gammal konditor!

Don´t you forget about me


Dagens detalj.

Veckans horoskop

”Tvillingarnas flyt i arbete och skola märks verkligen av i septembers första vecka, kära Tvilling! Kanske har du redan fått en god nyhet om ett nytt jobberbjudande eller liknande, annars kan det hända att det snart viskar en liten fågel i ditt öra. Det här kommer hålla dig sysselsatt resten av veckan. Men tänk på att be om den lön du vet att du förtjänar – Mars och Pluto står i vänliga positioner nu och har ditt bästa i sitt finansiella intresse. Om det här låter omöjligt på grund av tidigare erfarenheter med låga arvoden, så ge det två veckor till ungefär. Pluto kan behöva resa en liten sträcka till innan förhållandena är helt ideella, och du får den lön och utdelning du egentligen verkligen förtjänar. Helgen har goda förutsättningar för lite romantik, om så bara en liten flirt i matbutiken. Det kan du behöva kära Tvilling, så uppskatta även de små gesterna.”

Varje måndag brukar jag klicka in mig på Veckorevyns hemsida för att läsa mitt horoskop för veckan och när det är såhär positivt blir jag hoppfull och det får mig att tro att stjärnorna ändå kanske har rätt. Man kan ju alltid hoppas!


Första september




Just nu håller jag tummarna för att det inte ska börja regna på kvällens jobb på Winnerbäck. Det skulle bli ett så fint avslut på sommaren med en härlig kväll utan regn. Någon som trotsade gårdagens trista väder var syster min, med shorts, stickad tröja och självfallet paraply.




RSS 2.0