London graphic centre


Bestämde mig för att gå in i en affär med namnet "London graphic centre" utan att egentligen veta vad det var för affär men blev glatt överraskad när jag såg att affären hade två våningar fyllda med en massa pysselsaker, konstmaterial och inspirationsböcker! Jag kom ut ur affären (efter lång tid!) med en påse fylld med penslar, block ock akrylfärger! Så nu måste jag bara lära mig att måla också..

 
 
 
 

Gårdagskvällens detalj

Satt och googlade lite igår kväll på saker man måste göra i London och hittade så mycket som jag bara vill göra! Det som står uppskrivet på listan nu? Äta fish ´n chips i tidningspapper på Poppies ett stenkast ifrån något som jag tror kommer bli mitt allra bästa smultronställe, nämligen strosa runt på Columbia road market som beskrivs ungefär såhär av Vagabond "På blomstermarknaden på Columbia road doftar det lika gott året om, de små gränderna bjuder även på ljuvliga små kaféer, konsthantverk, loppisbord i de små gränderna!" Alltså där var det bestämt, hit ska jag på söndag! Någon som längtar till helgen mer än jag?

För någon vecka sedan..

.. blev jag helt ledig en tisdag, bara så där, så hade inga planer för dagen och tog mig då en sväng förbi "National portrait gallery" i hopp om att bli lite mer kulturell. Idag har det dock stått står jobb på schemat så jag har pysslat lite här hemma samt pluggat och tagit en joggingtur i morgonsolen, nu kommer snart barnen! Skön tisdag ändå!
 
 
 
 

I fell in love twice


För några veckor sedan tipsade jag ju om sidan "Rifle paper co" för att jag blev helt kär i alla deras saker. Någon vecka senare går jag in i en bokhandel i London, älskar att bara gå runt länge och bara titta i bokaffärer och fastnade då självklart lite extra för avdelningen med anteckningsböcker, kort och sånt (surprise!). Jag dras därefter med en gång till de här anteckningsböckerna, jag bara måste ha dem! Jag köpte två exemplar, ett till min mamma och ett till mig, hon älskar med sånt precis som jag. Äpplet faller inte långt från trädet eller vad man brukar säga, så jag antar att det är jag som är äpplet.. Det bästa av allt är att man köper dem i set, så man får alla färger! Där slapp man den beslutsångesten liksom! Det är först när jag kommer hem som jag inser att de är anteckningsböckerna från denna sida jag tidigare fastnade så totalt för. I fell in love twice så att säga utan att inse det själv. Det måste ju betyda att det var ett väldigt bra köp om något! Nu ligger de här hemma på en liten rad och jag kan liksom inte bestämma mig för vilken av färgerna jag tycker bäst om och därmed vilken jag ska börja anteckna saker i först... ! Ett ganska så skönt måndagsproblem när jag tidigare idag har bränt mig på fingrarna när jag gjorde soppa till V, smält alla figurerna som vi trodde var cenitlera i en färgglad sörja i ugnen och torkat upp glassplitter från en flaska med vinäger som tappades över hela golvet av ett av barnen. 

Så hm, kanske den orangea?  
 
 
 
 
 

En söndag i Queens park..

.. så går jag allra helst på Queens park´s bakluckeloppis för att sedan ta en sväng förbi "farmers market". Idag har det dock stått födelsedagsfirande av M på schemat (även det väldigt trevligt såklart!) där restaurangbesök, paketöppning, tårta och gun fight var självklara delar av firandet. Hoppas ni också har haft en trevlig söndag!  

Dagens detalj


Avslutade denna vecka med en långpromenad i solen, trevlig helg på er!
 

ADDICTED.

I en vecka har jag kämpat ihärdigt med det sista, vägrat slänga det fastän jag endast skrapat läpparna i plasten. Jag har letat och letat, för jag vet att jag har det någonstans, på nattduksbordet? I jeansen? På golvet? Ingenstans. Men så plötsligt när jag precis hade bestämt mig för att jag faktiskt var tvungen att slänga det gamla och därmed vara utan något kom jag på det. I min jacka ligger det nya såklart! Pust. Jag kan andas ut och jag kan nu öppna locket på ett nästan nytt "Försvarets hudsalva" som jag antar bara går att köpa i Sverige. Lycka. Nu lämnar jag det inte ur sikte.  Ja, jag måste medge att jag nog är lite beroende...

Summary

Dagens roligaste: Att jag V och M gick på bio idag och såg "Captain Phillips" hade inga som helst förväntningar på den, visste inte ens vad den skulle handla om men den var riktigt bra! Ja vissa arbetsdagar är ju bättre än andra, eller vad säger ni?

Dagens förvåning: Att jag precis nu visade mig vara rätt så bra på gun fight om jag får säga det själv! Så kul att springa runt i ett mörkt hus och gömma sig och skjuta på V, M o F. Det ägnar jag mig åt den här onsdagskvällen!

Dagens sorgligaste: När jag och V sitter och spelar spel och hon helt plötsligt säger out of the blue "Vi kommer sakna dig när du åker hem till Sverige sen, det kommer bli så sorgligt!" Asså mitt hjärta där och då. Aoch!

Dagens coolaste: Att jag tydligen stod bredvid Queens Park rangers fotbollstränare i tunnelbanan idag på väg till bion. Jag var helt ovetandes om detta tills M berättade det för mig efteråt, lite häftigt ändå..? Inte? Okej då! Men när man inte har sett några kändisar här i London ännu (vill ju liksom springa på Jude Law eller David Beckham på gatan!) så får man nöja sig med det lilla..

Dagens motto..


.. hittar ni till höger på huset mellan det gröna och rosa fönstret..

.. om ni tycker det var svårt att se kan ni titta på den här bilden istället.

Helt enkelt "Design your life!" Viktigt att komma ihåg.
 
 
 
 
 
 

Dagens detalj

 
 
 

Att förstöra ett rofyllt ögonblick

På en trappa i Notting Hill satt den här svarta katten och bara tittade på folk som gick förbi och trivdes så där ypperligt med livet. Tjugo minuter senare när gick vi förbi honom igen satt han kvar på exakt samma ställe. När jag tog fram kameran såg jag hur han gav mig mördarblicken, reste sig sakta upp och jag kunde nästan höra sucken han gav ifrån sig när han tänkte "varför ska hon komma och förstöra." Så lite skamset la jag ner kameran i väskan igen och var nära på att viska ett "förlåt". Men sen kom jag på att det trots allt bara var en katt, men ändå. Förlåt.
 
 

Wild at heart

 
 

Pattern box


Okej, idag var jag på jakt efter födelsedagspresent till M men det hela slutade med att jag köpte en pattern box till mig själv. Haha, nej då nu skojade jag faktiskt. Jag köpte en fin present till M också och efter det hittade jag den här till mig, en liten present till mig själv för att jag varit så duktig och hittat en fin födelsedagspresent till M typ, eller bara för att den var så himla fin.. Vad är en "pattern box" då kanske ni undrar? Det är en box innehållandes 100 st kort med olika mönster, nu ska ni få se..

.. som är kategoriserad i olika flikar, efter konstnären som skapat mönstren..
Mitt fredagsfynd helt klart.
 

Nattugglan


Om tio dagar (det är nedräkning nu!) så är det M:s födelsedag, han ser fram emot det jättemycket, vem skulle inte det liksom när det står ett paket i hallen och väntar som är ungefär lika stort som en själv (överdriver inte ens!) Det är en elgitarr där i! (Lugn, han vet om det, han har valt ut den själv så jag försäger mig inte nu om han av någon konstig anledning skulle läsa min blogg och helt plötsligt skulle kunna svenska! Men man ska alltid ta det säkra före det osäkra..).Jag får i alla fall lite panik för jag har ingen aning om vad jag ska köpa till honom, en elva årig kille liksom, inte det lättaste... Hm.. Jag var inne på Hamleys, Londons största leksaksaffär och tittade lite för några veckor sedan. Det var dock inte så lyckat då jag mest drogs till gosedjursavdelningen där gosedjur med ögon som den här tittade på mig. Varför kan han inte önska sig ett gulligt gosedjur istället? Skulle lätt köpt den här då. Förslag på något jag faktiskt kan köpa mottages gärna!
 

Saker man kan göra..


.. när man själv beställer hem maten. Köpa in små yoghurtförpackningar för att de är så himla mycket godare än de stora vanliga yoghurtpaketen. Det har jag alltid hävdat och mina föräldrar aldrig förstått, så nu passar jag på minsann... (V tycker om dem också, så jag låtsas att jag köper in de för hennes skull.) Perfekt!
 

Tuesday

Om man av någon outgrundlig anledning inte vet vad det är för dag så är det bara att slänga ett öga på den fina, röda typiska engelska brevlådan som står precis där man svänger in på min gata. För er som däremot vet,  går det lika bra att kika lite ändå bara för att (den är så typisk engelsk kanske?) det brukar jag göra...

Dagens..

tråkigaste: Att det har regnat hela dagen och att jag trotsade hällregnet för att som vanligt gå till V:s  bushållplats för att hämta henne. Väntar i 20 minuter. Bussen kommer. V hoppar inte av. Bussen åker igen. Det är då jag inser att V har netballmatch idag och att F ska hämta henne. Traskar hem igen med blöta byxor och skor. Men frisk luft fick jag ju i alla fall..

roligaste: Jag orkade verkligen inte göra någon god och påhittig maträtt idag så bestämde mig för att koka lite pasta och hälla ner burken med färdig carbonarasås som jag hittade i kylskåpet. Klart liksom. Upptäcker dock att det är för lite sås kvar när jag hällt i och skrapat rent burken. Öppnar kylskåpet och tar på måfå ut parmaskinkan och klipper därefter ner det i såsen. Det ser fruktansvärt äckligt ut. Efter att ha övervägt om jag ska slänga ihop någon annan mat så lägger jag det istället så fint jag kan ut på deras tallrikar och kryddar med lite svartpeppar och oregano, tänker att det i alla fall kan få det att se lite godare och proffsigare ut än var det är. Jag ropar på dem. V och M kommer samt F kommer som är hemma tidigt från jobbet idag. Jag håller andan när de sätter sig vid bordet , vad ska de säga? Jag behöver dock inte vänta länge utan de utbrister nästan med en gång "Vad gott det ser ut!" (Jag tänker "ser vi samma maträtt?") Men säger "Åh vad bra!" men än är det inte över. De ska ju smaka också. Det gör dem och jag vågar knappt titta. Men jag behöver inte oroa mig länge, de älskar det! F som också berömt hur maten ser ut, smakar av barnen och utbrister "Det här är ju en delikatess!" och frågar därefter om han får ta det som är kvar i kastrullen. Jag säger självklart och gör allt jag kan för att hålla mig för skratt. Man tager vad man haver eller vad är det man brukar säga? Ibland lyckas man.

..förvåning: Verkar som om julen kommer tidigt i år. Alla fall i Westfields shoppinggalleria...
 

Flower corner

 

Afternoon tea

Såhär spenderade jag min lördagseftermiddag. Jag var så brittisk jag kunde bli och gick på afternoon tea med en vän. Vi försökte vara så där sofistikerade som vi bara kunde där vi satt i loungen på det fina hotellet, men det lyckades vi väl med sådär kanske. Servitörerna log och skrattade åt oss i smyg när vi tog fram kameran (min systemkamera, allt för er bloggläsare!), när vi snabbt torkade bort mjölet vi fick på läpparna när vi åt sconsen, fick skrattanfall eller tappade bestick på golvet (det var jag..) Men det bjöd vi på, för trevligt hade vi i riktig brittisk anda!

Dagens outfit


.. står V för idag i hennes Luigi kostym (super mario´s kompis). Hon har en internationell dag i skolan idag och hon och en kompis ska representera Italien. Så söt.
 

Dagens ord; Att man aldrig lär sig..

Jag har ju skrivit mycket om hur mysigt jag tycker det ska bli med hösten och vintern och att få uppleva den här i London. Men alltså.. idag kom kylan hit, på riktigt. Tidigare har det varit lite småkallt då och då men idag kände jag den första bitande, isande kylan och jag kom på mig själv med att tänka "Just ja, det är ju så här det är." Jag kände mig så dum, jag hade helt glömt bort hur kallt det faktiskt brukar vara. Jag vet liksom att det ska bli kallt men man kan inte riktigt förstå hur kallt förrän det plötsligt bara är så. Precis som man varje vinter inte kan förstå att det ibland kan vara så varmt på sommaren att man knappt står ut (eh? det kanske har hänt en gång? Men ni fattar grejen.) Man lär sig aldrig. Att jag efter ha tänkt det här fick vänta på en buss i 30 minuter eftersom den tidigare bara körde förbi (?) så hann jag tänka lite mindre fina ord om kylan och hösten (och självklart även busschauffören). Jag insåg att min klädsel var för kall, trots tjocka strumpbyxor, klänning, boots, stickad kofta och trenchcoat. Jag behövde vantar, mössa och dunjacka nu med en gång! Så missförstå mig inte nu, jag tycker att hösten och vintern är mysig men.. måste det vara så fruktansvärt kallt?


Svindlande tankar

De senaste dagarna har en massa tankar om framtiden snurrat runt i mitt huvud, jag kommer ju lämna London innan jul då mitt au pair år här slut och helt plötsligt insåg jag vidden av detta. Jag måste ju börja planera vad jag ska syssla med i början av 2014. Åh herregud, bara det känns svindlande..

Dagens inspiration

 
Av en slump hamnade jag på Anna Bonds, founder och creative director på "Rifle paper co", instagram. Efter en snabb titt på hennes bilder förstod jag att henne måste jag följa samt köpa typ hela hennes sortiment med saker. Det är kort, kalendrar, anteckningsböcker, askar.. ja ni fattar bara sånt som jag är svag för. Ja nu sitter jag här och kikar på (www.riflepaperco.com) och det bara kliar i fingrarna på mig, vill klicka hem allt..
 
 
 

FALL 2013


 
 

En söndag i Cambridge


Efter en dag med "punting" på floden (ni vet så där som i Venedig) kollat på Cambridge kända universitet (eller ska jag säga slott, så fina! Tänk att plugga där!) vandrat runt i den mysiga, förvånansvärt lilla staden, så kan jag inte annat än nypa mig lite i armen och tänka att här i Cambridge har jag spenderat min lediga söndag. En mycket bättre söndag kan jag nog faktiskt inte önska. Att dagen även bjöd på strålande sol var bara det ett plus!
 
 
 
 

"For N from V"

Hittade precis den här bilden bland mina filer på datorn. Den var döpt "For N, from V" Det var alltså det V gjorde när hon för några veckor sedan var tvungen att låna min dator men vägrade säga för vad... Ganska så häftig bild faktiskt. Tack V! 
 

Gårdagens detalj


..världens största löv eller något, man ser ju knappt V där bakom..
 

En god morgon!

 

Startade denna morgon på bästa sätt med att mysa omkring i den skönaste tröjan någonsin som jag köpte igår på Primark för 80 kr! Den är sådär len och underbart skön som den ser ut och jag kan riktigt tänka mig när jag drar på mig den när det börjar bli jul och det snöar lite utanför fönstret och man brygger en kopp te och liksom bara typ tittar ut på snöflingorna utanför och njuter lite. Haha det här var ju lite romantiserat men det var i alla fall de associationerna och den julstämningen jag plötsligt fick när jag såg den. Att en tröja kan frambringa det liksom... Min frukost däremot var lite mer sommarinspirerad men så god! Nu ska jag hoppa ur min tröja (neeej..) och ta på mig något annat för att strax bege mig till skolan. Ha en härlig torsdag!
 


 
 

Längs minnenas allé


.. häromdagen gick jag förbi ett träd där det låg fullt med kastanjer nedanför. Direkt for mina tankar till ett mysigt ögonblick för något som måste ha varit omkring 12 år sedan. Nämligen när jag och T var ute och gick i Valla tillsammans med mormor och morfar en härlig höstdag. Det var en sån där fin dag med solsken och krispig luft. Vi stannade nedanför ett jättestort träd och gick runt där en stund bland alla löv och valde med stor omsorg ut de allra finaste. Det var inget ovanligt utan det har jag gjort enda sedan jag var jätteliten, vem gör inte det liksom? Men den här dagen var på något sätt speciell, där och då med mormor och morfar. Det var perfekt. Varje höst när kastanjerna faller från träden så plockar jag fortfarande en fin, rund, len kastanj och lägger den i min ficka. Då tänker på den där höstdagen för så många år sedan och tycker plötsligt hösten är så där väldigt fin.

Hur man kan avsluta en vanlig tisdag...

.. med en promenad bland de rödgröna höstlöven i Queens Park för att sedan beställa in lite grönt te och en god muffins på ett mysigt café/bageri och träda in i bokens värld för en stund. Skönt liksom. 
 

I mitt pennskrin..


.. hittar ni den coolaste pennan av alla. Min läppstiftspenna.
 

RSS 2.0