V&A

  
Ja som sagt så spenderade jag min sista söndag i september på V&A museuméet tillsammans med F. Bara själva museet var så väldigt fint, pampigt och stort! Hade nog gått vilse där om jag hade gått själv...

.. den här häftiga och uppseendeväckande lampan hängde i taket där vi kom in..

.. och den här! Museet hade sex våningar, så man fick liksom välja vad man ville se och det bästa av allt var att vi ville se exakt samma saker. Vad vi valde? Mode, teater, foto och inredning/möbler. Min favoritutställning var teatern! Kostymer, kulisser, manus.. allt fanns där! Varför ni inte får se några bilder? Det var strängt fotoförbud, så ni får nöja er med de här bilderna är jag rädd..
.. men min lunch kan ni får se! Nu blir ni glada va? Vi satt ute (!) på en supermysig gård (mer liknade en slottsträdgård eller något kanske) och åt varsina supergoda sallader. Härlig dag helt enkelt!
 
 
 

MOGG´s strangers guide, London.


Den här kartan köpte jag idag i det fina fodralet. Jag o F var på Victoria and Albert´s museum (mer om det i nästa inlägg) och då fick vi syn på dessa unika kartfodral med tillhörande kartor och vi blev helt lyriska. Vi valde och valde och tillslut bestämde vi oss för vilka vi skulle ha. Älskar att den är så unik då all är handgjorda. När jag tog fram kartan så var även den gjord i ett särskilt tjockt papper som fick den att kännas så gammal. Vilket den också är. Så den här kommer jag låta ligga framme och liksom påminnas om London när jag ser den, eller så stoppar jag den i min London scrapbook. Nej, nu ska jag scrapbooka lite om V&A museuméet. Vi hörs senare!
 
 
 

Winter wonderland

Vad jag inte har checkat av på min "To-do-lista" i London ännu?
- Bland annat att åka skridskor i en park en snöig decemberdag! (ganska självklart varför jag inte gjort det ännu) men kan det bli mysigare liksom? Åh. Längtar!

(bild: golondon.about.com)
 

Fredag 27/9-2013

Idag byter jag ut fredagsfestligheter mot jobb, dags att vara barnvakt hela kvällen. Så den här eftermiddagen har jag gjort lite collage medan M har gjort sina läxor (skönt jobb jag har ibland alltså!), lagat mat (festade till det lite med vitlöksbröd, mums!) och snart ska vi spelat spel, leka kurragömma och sen se på film. Så kommer min fredag se ut! Hoppas ni får en trevlig fredagskväll vad ni än hittar på!

Lager-på-lager stilen


Idag kör jag på den omtalade lager- på- lager stilen fullt ut. Kjol från New Look, skjorta H&M, luddig tröja Bikbok och så ett par svarta boots till det. Skönare kan det knappast bli.
 

En bra start på dagen


..är helt klart att sätta sig i en skön soffa efter en kort promenad, bläddra lite i några böcker, lyssna på klassisk lugn musik, känna doften av rökelser och sedan själv gå in i studion och väcka kroppen med en och en halv timmes yoga!
 

From my point of view


Den här stilen körde jag på idag när jag bland annat varit i skolan samt spelat fotboll i trädgården med barnen (kanske inte lika bra klädval då, kläderna ligger i tvättkorgen nu mer behöver jag nog inte förklara) i alla fall: puderrosa blomtröja (eller som pappa skulle säga "svantröjan") blåa jeans och så har jag målat naglarna klarröda. Detaljer från en helt vanlig tisdag.
 

Hemma hos..

.. mig. Idag fixade jag iordning en massa i mitt rum och gjorde det mer mysigt. Så nu ska ni få se:

På mitt "skrivbord" (mer sminkbord kanske) har jag lagt par tidningar med fina omslag, Vanity Fair och Vogue, min London guide, min lila laduree ask, min secondhand fyndade ask och så en ask som ser ut som en engelsk buss! Den asken fick jag liksom när jag flyttade in här. Den förra au pairen hade köpt den (det har tidigare varit bullar i den) och så hittade jag den i ett skrymsel med lite gamla bullar i, nu har jag dock den fylld med andra saker. Perfekt liksom. En till ask tackar man ju aldrig nej till liksom...
.. på golvet bredvid en ljusblå vas ligger en hög med tidningar som jag räddade när F och N skulle slänga de för att de var gamla (?) de insåg inte det konstiga i det men det är ju de fina bilderna man vill åt förklarade jag så gott det gick och de undrade nog vilken konstig au pair de har hemma hos sig..

.. på mitt nattduksbord har det tidigare varit värsta röran, nu ligger det en trave med böcker (note to yourself, lämna tillbaka böcker på biblioteket snarast!) ett par ljuslyktor, ett resesmyckesskrin, två bodylotions och så en glas glass V har målat till mig. Samt fjärrkontroller förstårs. Jag kan liksom se på tv från min säng. Lyxigt eller vad?.

.. här ser ni min obäddade säng, men det bästa är att jag kan skylla på att jag inte har något överkast. Ingen använder det i den här familjen typ. På väggen sitter små spikar lite här och var och där hängde jag upp några fina påsar från laduree (har ni börjat tröttnat på den butiken nu efter allt tjat?) Victoria secret och Smythson. På lilla pallen bredvid sängen sitter min engelska nalle jag fick av M och V i födelsedagspresent och så min hatt där också, som jag använt typ en gång..

.. och här sitter jag allt som oftast. Bloggar, skypar, facebookar, pluggar och så...

.. och i fönstret hittar man även min "London scrapbook" och ett fint anteckningblock från mamma och pappa. Samt en knapp från Portobello market.

Så ser det ut hos mig just nu och förhoppningsvis några dagar till, snart kommer väl allt vara en enda röra igen... men den här gången ska jag försöka hålla det så här fint, tills jag flyttar hem till Sverige! Så ni kan ju påminna mig.. eller.. glöm det där sista....
 

Min helg i fyra bilder


1. På lördagskvällen mötte jag upp C, för ett par drinkar i Queens Park..

2. ..på söndagsförmiddagen vaknade jag relativt tidigt trots lördagens spontana utgång och begav mig då iväg till Covent garden för att göra något jag tänkt göra så länge, nämligen bara strosa runt. Jag gick in i mysiga små affärer och bokhandlar och hittade en muminbutik som jag bara var tvungen att gå in i och kika lite i, det såg ju så mysigt ut..

3. .. därefter gick jag till Laduree  och köpte med mig macaroons som ni redan vet förstårs.

4... och när energin började tryta köpte jag en frozen yoghurt och satte mig på torget och vilade fötterna lite.

Jag säger bara som så,  jag har fått ett nytt favoritställe i London helt klart. 
 
 

Att öppna en ask med macaroons


1. Först ställer man ner asken försiktigt på en väl vald plats

2. Öppnar locket..

3. Tar en titt på macaroonsen man valt

4. Och så väljer man en man ska sätta tänderna i, mitt självklara val blev salted caramel och så god den var!
 
 

Dagens detalj

 

Morgondagg

Vissa dagar är bättre än andra så är det bara och efter att startat morgonen med en joggingtur därefter en god och härlig frukost medan jag lyssnade på fredagspodden så känns den här fredagen ganska så perfekt. Nu ska jag plugga lite innan det är dags för yogapass med C. Trevlig fredag på er!

Bland pund, pence, tior och sköldpaddor!

 

Asså vem har kommit på det här med mynt? (eh.. eller det kanske är man ska veta förresten?) Så himla jobbiga är dem i alla fall. Särskilt de engelska, för de är ju så många! Jag fick en smärre chock idag när jag rensade ur min fullproppade plånbok som har varit så tjock att den inte gått att stänga. Då inte på grund av att jag är så himla rik (vilket jag dock önskar!). Så jag hällde ut alla mynt som jag samlat på mig på sistone. Mitt bland alla olika slags mynt, ja jag har några svenska kronor där också, så ser ni även min lilla sköldpadda. Han köpte jag på Portobello market (vilket fynd liksom! haha), både jag, syrran (som var här och hälsade på då) och L fastnade för honom. De andra hade dock styrkan att motstå honom men jag kunde det bara inte (som ni som känner mig nog hade kunnat gissa!). Jag var bara tvungen att ha honom! Så nu är han här i min plånbok som en liten lyckofigur eller något. Även fast jag tills nu nästan glömt bort honom..
.. I alla fall, så här liten är han så ni ska få proportionerna, ni ser ju, min hand ser gigantisk ut!

.. och så här ser han ut om man tar sig en närmare titt (ignorera det faktum att mina fingrar ser ut som ett gäng grillkorvar!). Ni förstår väl att jag bara inte kunde lämna honom där på marknaden? Han är ju hur söt som helst..

 
 

Yogaloft

I min plånbok hittar man nu även den här lilla "taggen" till mina yogalektioner. Jag och C bestämde oss för att testa på yoga i en månad och idag började jag morgonen med en och en halv timmes yoga. Precis som namnet "Yogaloft" associerar till så höll vi på en trappa upp på något som faktiskt kan liknas med ett loft och det såg ut precis så som man tänker sig att det ska göra på ett ställe där det hålls yoga. Rökelser, färggranna yogamattor (jag vill ha en egen rosa matta!) lugn musik, te (!) sköna soffor och fin inredning. Att lektionen mest fokuserade på stretchning och töjning mer än själva andningen passade mig perfekt så det här blir ett bra komplement till mina joggingpass. När jag ska dit nästa gång? På fredag!

Något prickigt.


Fick en liten prickig axelremsväska igår från V:s syateljé.

Dagens detalj


Idag är det ingen vanlig måndag för idag springer det omkring sju män i huset och river kök, gör om badrum och bankar i väggar och har sig och jag fick i uppdrag av värdföräldrarna om att vara hemma idag på förmiddagen för att eventuellt hjälpa till lite. Jag försökt dölja min förvånelse och besvikelse så gott det gick men tänkte hela tiden "vad ska jag göra liksom?" Aja, sagt och gjort. Jag stannade hemma en stund men när jag insåg att de inte behövde min hjälp (det gick ganska så fort! jag sa att de skulle säga till om de behövde någon hjälp) så har jag försökt hålla mig borta från huset så mycket som möjligt. Jag har sprungit en sväng och andats kall (!) septemberluft och sedan begav jag mig snabbt iväg till ett av mina favorit caféer i Queens Park och pluggade lite. Nu är jag tillbaka och längtar efter att de ska gå hem, en och en halv timme kvar..och ja några månader, det vill säga resten av min au pair-tid, kvar om ni känner för att vara pessimistiska..

Höstens första varma choklad..


.. var såklart tvungen att förevigas av både av mig och L på ett mysigt litet café i Queens Park för ett par dagar sedan.

 

Dagens önskan


.. det här liksom. Precis såhär. (bild från laurenconrad.com)

 

Fashion designers´ sketcbooks


 

Vill bara ha den här boken nu! En modedesigners skissblock liksom. Vad mer kan man begära. Perfekta boken att bara sitta och bläddra igenom! Åh.
 
 
 

Nytt i höstgarderoben.


Under min höst i London kommer jag köra mycket på lager-på-lager stilen, helst då med kombinationen klänning, tjocka ulliga koftor, strumpbyxor och kängor. Så nu längtar jag efter att få dra på mig denna blommiga klänning med min mysiga kofta till, dricka mycket te och se bladen ändra färg på träden. (Lite romantiserat kanske, men man måste ju försöka i alla fall!) 
 

Förmiddagen räddad?


Idag är en sån där produktiv pysseldag, det regnar och är grått ute, jag lyssnat på musik (högt! passar på när de inte är hemma!) och springer omkring i mysbyxor, stickad kofta och mina tjocka fleecestrumpor (när de kommer på är det officiellt höst!) och fixar med allt möjligt. Än så länge har jag tvättat snart två maskiner, tagit ner tvätt, strukit, tagit in åtta (ganska små dock!) matkassar i kylen, slagit in glasföremål i bubbelplast (köket ska göras om så nu läggs allt ner i kartonger!) och så nu ska jag börja med det här. Sortera udda strumpor, den här lådan med strumpor fanns när jag först kom hit och har sedan dess (sju och en halv månadssedan) inte varit tom en enda gång. Den bara fylls på hela tiden. Det är liksom inte ett par udda strumpor jag har att göra med här utan det är närmare ett femtiotals. Men nu hoppas jag att lådan hinner minska lite i alla fall tills nästa lass tvätt är klar.. Ah! En inte allt för spännande förmiddag i London fick ni nu ta del av. God måndag på er!  
 

Det bästa med att börja skolan

.. är ju helt klart och har alltid varit sedan 13 år tillbaka (gud! tretton år! Hur gammal är jag egentligen?) är att få gå och köpa nya pennor, anteckningsblock och sudd inför skolstarten. På tisdag börjar min andra termin av min CAE-kurs och jag ser fram emot det lite faktiskt (jag kanske är redo att börja plugga på riktigt snart alltså!). Så idag var jag en sväng på Westfield och köpte på mig ett litet lager skolgrejor. För en stund sedan satt jag och skrev av viktiga grammatiska regler från min fullklottrade förra anteckningsblock till mitt nya och skrev så fint jag kunde och strök under med en massa olika neonfärger. Precis som vid varje skolstart så lovade jag mig själv att jag ska vara sådär organiserad och skriva så fint jag kan i mitt anteckningsblock för att jag när det sedan är dags för Cambridge provet lätt kan gå igenom och få uppfattningen av det viktigaste. (istället för att skriva mitt namn med snirkliga bokstäver eller rita blommor som jag visst hade gjort i mitt andra block på sisodär hälften av sidorna..)  

Inspiration


..från mammas nattduksbord. Så fint. Såhär vill jag också att mitt nattduksbord ska se ut!
 

Dagens detalj


Höstinspiration till max.
 
 

Dagens detalj

Vad som hänt sen sist? Barnen har börjat skolan igen, jag har skrivit in mig på min engelska kurs, jag har firat F:s födelsedag och spenderat mycket tid med M och V:s gamla au pair som är och hälsar på den här veckan. Idag visade hon mig sina smultronställen i London bland annat än vintagemarknad där det fanns så mycket fint och jag som börjat älska loppisar, vintage och gamla inredningsdetaljer blev helt lyrisk. Det fanns så mycket fint. Jag fyndade i alla fall den här fina asken för inte alls många pund och just nu blundar jag för problemet att jag kommer få svårt att komma hem med alla saker jag samlat på mig i London, jag bor bara här en gång i livet så det får bli ett senare bekymmer. För nu är jag inspirerad att hitta ännu fler unika fynd! (Men askar har jag nog så det räcker nu!)
 
 
 
 
 
 
 

Min dag i siffror

En trasig tiokilos väska senare. En minst sagt tjurig passagerare senare som skällde ut alla som ställde sig fel i kön på väg in i flygplanet. Jag slapp dock avhyvlingen! Men tjugo andra skällde hon nog ut. (Herregud, någon som vaknat på fel sida månntro?) En felplacering i flygplanet senare (jag valde det enda stället i flygplanet där det inte fanns något fönster, hallå hur tänker man då? Inte alls, helt enkelt. Förrän efteråt när man dessutom sitter bredvid en sovande passagerare som breder ut sig mer och mer så man tillslut sitter intryckt mot väggen stel som en pinne och inte kan göra annat än att stirra in i stolsryggen framför mig och försiktigt bläddra i min tidning. Ja, jag skulle behöva massage typ nu.) Två bussresor senare där jag oroade mig (som jag gör varje gång) att någon ska ta min väska då de hoppar av tidigare än vad jag gör. En utvärdering senare (ja, jag blev utvald att svara på några frågor om vad jag tyckte om bussen samt hållplatsen. Lyckost mig liksom. Det var precis det jag kände för efter 7 timmars resande), ett borttappat och sedan funnet oystercard senare (tre stopp med tunnelbanan kostade 42 kronor istället för 15..) En polotröja och ett par skinnboots senare (ja, min väska var så full att den inte bara gick sönder utan jag fick dessutom ha på mig vinterbootsen samt en grovstickad polotröja för att få med mig allt!) NIO timmar senare kunde jag pusta ut. Jag är här. I London och det känns trots omständigheterna riktigt bra. Första september. Första hösten i London, det här blir bra. (Och nej jag är faktiskt inte ironisk!)

RSS 2.0