En sen dagens..

.. bästa: Att jag var ledig idag. Lunchen med F på stan. Mitt besök hos frisören eller rättare sagt när jag gick ut från frisören och var nöjd. Skön känsla.  

... köp: Ett par nya jeans, en ljusrosa collegetröja och "Den rutiga kokboken" fyndat på rean. Det sista köpet är en sån grej som jag tycker och alltid har tänkt att man ska ha i sitt hem när man flyttar hemifrån så nu passade jag på och köpa den och jag ska genast lägga ut den i min "Flytta hemifrån-låda". Jag börjar bli redo..

.. önskan: Att mitt hår var lite tunnare än vad det är.. nej jag har inte världens tjockaste hår, nej jag önskar inte det längre men när jag satt där i frisörstolen så kändes det plötsligt som om det aldrig tog slut, när slinga efter slinga gjordes..

.. rastlöshet: 2,5 timmar stillasittandes, var lite av en pärs alltså. Nu när jag är van vid att knappt sitta stilla en minut på mitt jobb. Kanske borde ta och lära mig det innan det är dags att börja plugga sen hösten..

.. förvåning: Att det är 1 mars typ i.. (kollar mobilen..) I morgon!? (helt ärlig förvåning) trodde att det var på söndag och tänkte skriva så fort det har gått. Men nu har det ju gått ännu fortare än vad jag trott till och med. Härligt med vår, men oj vad dessa månader sprungit förbi. 

..kläder: Körde på en svart look hela dagen idag. Svarta jeans (som genast byttes ut mot svarta plyschbyxor när jag kom hem) svart lurvig tröja och svarta boots. Mörkrosa naglar som senare blev ljusrosa till kvällen.

.. löfte: Mer träning i helgen. Har bara hunnit med ett träningspass denna vecka! Bättring måste det bli! Jag skyller dock på mitt skavsår som helt ärligt har varit väldigt jobbigt (jag har haltat och grinat illa till och från jobbet när jag har varit tvungen att transportera mig långa sträckor.. och ja, jag brukar se mig själv som en som har ganska så höga smärttrösklar..) Men nu är det läkt och jag är tillbaka efter min lilla skada. Nu så!

.. undran: Kan håret som är nyblonderat i slingor bli grått om jag simmar i klor i morgon? Ska jag våga mig iväg till simhallen mån tro.. Svar mottages gärna!

Dagens detalj

.. fynd från bokrean.

Måndagens..

.. bästa: Helt klart det underbara vädret! 10 grader! Nu är det vår. Så himla skönt att slippa frysa och framför allt att slippa ta på barnen 20 lager kläder när vi ska gå ut!

.. jobbigaste: Mina himla skoskav.. Känns väldigt lockande att ta en promenad i solen men med två himla blåsor på vardera häl känns det inte lika kul...

.. fundering: Vad jag ska söka till universitetet! Mitt första val är klart men mina reservval är svårare..

.. godaste: Mina älskade fröknäckebröd som jag gör själv. Mums. Två plåtar knäckebröd tar slut på ca 3- 4 dagar. Så gott är det! Jag har tipsat om receptet tidigare, men om ni vill ha det, kommentera här!

.. klädsel: Slitna svarta jeans, svart skjorta och ljuslila kashmirtröja som jag fyndade på rean.

... ser-fram-emot: Min frisörtid på fredag som jag bokade idag.

.. tråkigaste: Städningen som väntar.. Dock väldigt nödvändigt eftersom jag har tappat bort X-antal grejor. Och att leta efter saker som jag inte hittar är om möjligt ännu tråkigare. Bara att sätta på musiken på högsta volym och kavla upp ärmarna då med andra ord..


Söndagens detalj

Skriver listor och antecknar i min fina anteckningsbok som A har gjort (!) till mig. Dekorerar gör jag allt som oftast med washitejp.

ROSETTE

 

Rosette är namnet på färgen som just nu pryder mina naglar. Dvs. det ljusrosa som ni ser ovan. Älskar pastellkänslan och hur kan man inte bli sugen på att köpa ett nytt nagellack när de ligger i små skålar i färgordning! Fint.
 

Detaljer..

.. från tre av mina favoritbilder på Fotografiska.
 
 
 
 
 
 
 

Under kastanjen

Så här såg min och mammas frukost ut som vi åt igår på ett mysigt litet café i Gamla stan i Stockholm med namnet "Under kastanjen". Sedan va vi fyllda med energi och begav oss mot Fotografiska muséet och efter det strosade vi runt lite bland affärerna. En mysig och väldigt rolig dag! 
 
 

En engelsman i Paris


.. just nu ligger den här boktraven på mitt nattduksbord och väntar på att bli läst. Jag har betat av en av dem och har nu börjat läsa "En engelsman i Paris" som jag fastnade mest på grund av bokens omslag... Annars då? Helgen har varit lugn, jag har hunnit med att jobba lite med en au pair intervju jag hållt i, tränat två gånger och träffat F och E för lite pizza och melodifestivalmys. I morgon bitti, närmare bestämt runt klockan 06.00 beger jag och mamma oss till Stockholm. Vad vi ska göra där? Äta frukost på något mysigt café, strosa runt i Gamla stan, kolla in Fotografiska muséet, samt kolla lite i affärer och kameran följer med! Så vi hörs!
 

Fredagens..

..härligaste: att tvinga sig upp på morgonen när det fortfarande är alldeles mörkt ute och vara sådär väldigt seg i både huvudet och kroppen (världens träningsvärk! Inte så himla underbart med andra ord..) för att sedan mötas av en väldigt härlig alla hjärtans dag present på frukostbordet! En blekblå väska som jag länge har spanat in. Bättre start på dagen kan man väl inte få. Det skulle kanske vara lite choklad i så fall också.. och ja det fick jag med, i form av små hjärtan! Tack!

Blommor X 2

 

 
 

Hjälp!

.. Just nu vikarierar jag på tre olika förskolor så jag träffar ju på en hel del barn varje dag. Runt 120 namn att lära sig med andra ord! 120 namn! Inte konstigt att jag har problem med att minnas vad de heter ibland! Idag när jag frågade ett av barnen på förskolan vad han hette (min första jobbdag på den förskolan) så sa han "jag heter A och min syster heter L, vet du förresten min mammas systers barn heter K och han har en kompis som heter P och jag ska leka med honom idag!"

 Asså gud, skojar du med mig tänkte jag och hade ingen aning vem som jag hjälpte på med jackan, var det L, P, K eller A?" Jag ger upp! 

Måndag


(page markers från TGR)
Den här måndagen blir en riktig fixardag. Tycker det är ganska så skönt att ha en sån dag i veckan, man behöver nästan det. Tidigare när jag gick i skolan så blev söndagen automatiskt den, det var då jag hade tid med sånt som man gärna annars skjuter upp lite (ja precis, städning och sånt!) Men nu när jag jobbar så är det skönt att vara ledig på måndagar och därmed förlänga helgen lite. Så idag har jag tagit en powerwalk med en podcast i öronen, sedan städat lite, ätit lunch och ska nu strax iväg till staden för intervju X 2. Jag ska hålla i en samt gå på en. Hoppas ni får en skön start på den här veckan! Vi hörs.

Gårdagens detalj

Igår tog M och jag tåget till Norrköping, där vi strosade runt i mysiga butiker, fikade och bara hade en allmänt härlig lördag!

Lördagens detalj


.. min coola och annorlunda bricka som jag köpte för en tjuga på TGR.
 

Dagens..

.. bästa: Alla söta barn på förskolan. Fick höra av en fröken att hon hade sagt "Nu kommer ju N" när de hade sett mig genom fönsterrutan när jag var på väg dit på morgonen. Då hade en liten gullig en svarat "Älskar N" (jordens största Naaaaw!)

.. sämsta: Att det började regna/snöa en himla massa när jag skulle bege mig hem. Usch!

.. jobbigaste: Att jag har blivit så sjukt sugen på semlor. Jag har gått från att som barn ha ogillat dem till att nu som vuxen bli sugen på dem! (åldersångesten gör sig påmind igen..) Det jobbigaste är ju dock att semledagen är i mars.. men man kan ju alltid tjuvstarta lite..

.. lärdom: Att aldrig ha en vit jacka på sig på förskolan. Vad tänkte jag på liksom? Efter typ fem minuter var den brun..







Dagens detalj


Idag slutade jag jobbet ganska så tidigt och satte då igång med att göra min egen väggkalender när jag kom hem. Jag letade efter en häromdagen i en bokhandel men hittade inte någon som jag gillade riktigt och kom då på att jag kunde göra min egen. Så med hjälp av lite tapeter, urklipp, färgade papper och "datumbladen" från en gratis kalender så börjar det nu likna något. Resultatet får ni se när den är klar!
 

Tulpantider



 

Lördagens detalj

 

RSS 2.0