Happy Easter!


En dag kvar..


..sen kommer min syster och hälsar på mig, förmodligen bärandes på en väldigt stor resväska om jag känner henne rätt. Dock inte denna som är på bild utan den finns nu som en snygg inredningsdetalj i hennes och hennes pojkväns lägenhet efter att från början ha varit hennes pojkväns pappas morfars, som han packade i när han skulle åka med Titanic! Som tur var så bytte han sin biljett och åkte med systerfartyget istället. Det är alltså helt klart en väska med en väldigt speciell historia!

Små citroner gula..


..eller i alla fall grapefrukt och fullkornscrisp med pesto som pålägg. Mums! Smakade gott efter kvällens träning.

Räddaren i nöden..


Den här lilla rosa anteckningsboken var mitt första köp som au pair här i England och det har visat sig vara ett väldigt bra köp. I den skriver jag ner allt från adresser och telefonnummer till vägbeskrivningar, för det är en hel del en au pair ska hålla i huvudet ska ni veta. Den är precis i lagom storlek (läs: ganska liten) för att jag ska kunna få plats med den i min plånbok vilket betyder att jag bär med mig den jämnt. Den är helt enkelt min trogna följeslagare men även min räddare i nöden många gånger!

Sammanfattning av mina senaste dagar av dålig uppdatering..

 
 
 
Jag har..
1.. gjort upp vårplaner och inser att jag har en massa roliga saker att se fram emot!
2.. slukat härliga chick-lit böcker med fina budskap (hatar ordet chick-lit egentligen, men vet inget annat ord som skulle beskriva de bättre så får väl använda det då!)
3.. bokat flygbiljett hem till Sverige för att hälsa på en vecka!
4.. fått använda mitt paraply en del..
 
 

2 dagar, 4 bilder.

 
  
Igår shoppade jag lite på Oxford street och älskade H&M:s häftiga vägg, mycket roligare att shoppa när affärerna ser ut så liksom! Idag har jag inte känt mig helt hundra så det fick bli en lugn tisdag där jag bland annat ägnade mig åt att göra collage i min "London scrapbook" där jag klistrar in bilder, utklipp, biljetter osv. En massa minnessaker från min tid i UK helt enkelt.
 
 

Got to dance

I söndags var jag medbjuden till finalen av dansprogrammet "Got to dance" som går på tv här i UK. Där såg jag tio helt fantastiska dansare/dansgrupper och jag blev plötsligt väldigt sugen på att börja dansa igen, kändispottade lite (ibland har man nytta av sina kändiskunskaper trots allt!) och minglade runt på V.I.P området. En superhärlig söndagskväll helt enkelt.
 
 
 

Den obligatoriska koppen..


Varje dag så händer det och allra oftast då jag minst anar det, som vid morgonstressen. Hur mycket man än har planerat och förberett så kommer stressen som ett brev på posten innan alla har gett sig av och det blir tyst i huset och jag kan sätta mig och äta frukost i lugn och ro. I alla fall, sekundrana innan jag kan höra tystnaden, ja jag pratar om sekunder här så dyker den upp. Den obligatoriska koppen. När allt är som stressigast kommer de på att de ska dricka en kopp te. De häller upp teet i muggen och som mest hinner de känna en klunk av den varma drycken innan de ställer den fulla koppen på bänken och sedan bokstavligen springer ut till bilen. Varje dag är det detsamma och där står jag helt fascinerad och kan inte förstå hur de faktiskt ens kan bemöda sig att sätta på vattnet, ta fram en kopp och hälla upp det, för att som bäst få smaka EN klunk av denna varma dryck. Idag hände det innan V:s utställning på skolan och den här gången hann de inte ens smaka av teet. Utan där står sedan muggen varm på köksbordet och så jag bredvid, lika fascinerad varje gång.

Kreativ färgchock!


En affär full med pennor, block, anteckningsböcker och agendor. Om jag hade svårt att slita mig därifrån? - JA!

Om jag fick drömma lite..


.. så skulle jag önska att det var den här fina klockan från Daniel Wellington som höll koll på tiden åt mig. Så himla fin och stilren.

In my bag..


1. Min Londonguide, en väldigt bra och komplett reseguide som är bra att ha med sig om man ska till något nytt ställe och vill läsa lite mer om det innan.
2. London A-Z, fick den här lilla boken av mina värdföräldrar när jag kom hit, i denna kan man lätt slå upp alla Londons gator och man kan därmed förhindra att man går vilse (en perfekt present till mig med andra ord!)
3. Min lilla anteckningsbok där jag krafsar ner sånt jag måste ha koll på, som adresser, nummer och portkoder!
4.Mitt oyster card. Tunnelbanekort.
5. Mitt gymkort.
6. En 20 pundssedel och lite mynt (hatar alla dessa mynt! hur ofta använder man ettöringar liksom?)
7. Mobil. Självklart.
8. Solglasögon (ja, solen tittar faktiskt fram här då och då!)
9. Läppbalsam med doft (smak?) av mango
10. Handkräm med doft av mango

Här i denna fåtölj sitter jag nu och skriver detta blogginlägg och det här är helt klart min favoritplats. Älskar att mitt stora fönster har utsikt mot trädgården, att elementet är där (säg hej till en tjej som alltid fryser) och att jag kan kika lite på mitt fina kort jag fick av M o P som jag satt i fönstret.





Afternoon (morning and evening) tea

 
Det första jag förundrades och överraskades över när jag tog mitt pick och pack och flyttade hit var Englands tekultur. Ja, som alla vet så är ju England känd för sitt tedrickande, men jag har aldrig riktigt fattat att det verkligen var så på riktigt, jag trodde verkligen att det var en överdrift och en generalisering och jag tänkte att de säkert måste dricker kaffe minst lika ofta. Så jag skrattade bara lite artigt när någon frågade om jag höll på att göra mig förberedd inför Englands resan om jag sågs dricka en kopp te dagarna innan min avresa till London. Tänk så fel jag hade, för man dricker te här jämt. När jag först kom hit, vid ungefär midnatt så bjöd min värdfamilj på te, det dricks te både på morgonen, förmiddagen, eftermiddagen, kvällen och ja, till och med natten om man ska gå efter mitt exempel. Jag har verkligen inget emot att tekokaren går varm här hemma hos oss, tvärtom så gillar jag det, tycker det är mysigt och är glad över att det inte är kaffe som är landets populära dryck (nej jag har fortfarande inte lärt mig dricka det och har nu gett upp att till och med försöka, för vad ska jag med kaffe till i detta land liksom?) Men varför dricker man så mycket te just här? Någon som vet? Men självklart så tar jag seden dit jag kommer och nästa punkt att checka på min "Att-göra- lista i London" är att vara med på en riktig afternoon tea. Det ser jag fram emot.

Dagens detalj


Fortnum & Mason





Jag nästan bokstavligen snubblade på det här underbara varuhuset när jag igår promenerade runt på Picadilly street och det är jag glad över att jag gjorde för här skulle jag kunna spendera dagar! Jag var helt salig efter att varit på första våningen och när jag upptäckte att det fanns fyra våningar till då visste jag inte var jag skulle ta vägen.


Dagens detalj




Macarones från Laduree Paris. 


På språng!


Beger mig till Picadilly en sväng där jag tänker ta en sväng förbi Buckingham palace och leka turist, besöka Charing cross road som kantas av en massa bokaffärer, fynda något fint på Covent garden och kanske avsluta dagen med en cupcake på the hummingbird bakery.
 

Saker jag saknar med Sverige en regnig torsdagskväll i London..

 
- svensk frukost och svensk mat. Som tur är beställer vi mat från ett ställe som har lite svensk och skandinavisk mat så i köket finns nu knäckebröd, kaviar och en ost med tillhörande rosa osthyvel (skickat från familjen när jag blev sugen på ost, vad hände liksom? Har aldrig varit någon ostälskare innan)
 
- mitt rum, med alla mina saker..

- att köra bil (oroa dig inte pappa, kommer inte ge mig ut i trafiken och köra på vänstersida, tittar ju fortfarande åt fel håll när jag går liksom!)..
 

- läsa svenskatidningar.. och så självklart..
 
- att umgås med mina fina vänner..

- och familj! Men det förstår ni ju redan.

 
 

God morgon!


Bästa starten på dagen? Frukost från ett mysigt café i Notting hill där färskpressad apelsinjuice, smoothie och färskfrukt står på menyn! Min verklighet idag är dock frukost framför tv:n då jag vaknade upp till ett grått och regningt London.

Dagen detalj


A walk in the park


Idag en solig marsdag, som på många sätt lika väl kunde vara en varm vårdag i början på maj, promenerade jag i de stora parkerna Kensington Garden och Hyde Park. Parkerna måste vara en av de bästa sakerna i London, det blir som ett andrum från röda bussar, höghus och stressade londonbor (även fast jag självklart gillar det med!) Här ser man istället joggare, folk som sitter i gräser och fikar, läser, leker, matar fåglar eller promenerar. Oh, vad jag gillar att bo i London dagar som den här.
Hur rofyllt ser inte det här ut? Sitta och läsa under en stor ek.


En damm i Kensington garden, så fint att till och med fågeln gjorde som jag och stannade upp och bara tittade.





Pink lady


- Ja, jag erkänner, rosa är min favoritfärg.

En önskan om att vara lite mer kulturell..


Igår begav jag mig till "The photographer´s gallery" i centrala London som nu i februari har en utställning om collage. Självklart knäppte jag några kort då jag gick omkring och kände mig sådär lagom kulturell.
 




 
 

RSS 2.0