Dagens detalj


Fick den här fina glassen av V som hon hade gjort till mig, eller ja alltså målat på ett pysselställe i London. Söt liksom. Både glassen och V!

På min önskelista..


Poster från Lovisa Burfitt, silverring från Hedbergsguld, klocka från Daniel Wellington "Classic st Andrews" med silver boett. Bara så ni vet liksom.


Min vecka..

  
 
 
.. utifrån mina mobilbilder (ja, för anledningen till att jag inte har bloggat på ett tag är att jag har glömt kameran, batteriet har varit urladdat mm.. ni fattar, men jag knäpper ju en del bilder i vardagen med min mobilkamera också, så här får ni några av dem istället!)
1. M i en otäck mask, plötsligt var han inte så gullig längre utan mer väldigt läskig..
2. Tadpoles! Min vecka har helt ärligt kretsat kring dem här grodynglen, eftersom V ser de som sina första husdjur, lever dem? har de kläckts? har de tillräckligt med vatten? Men jag är kanske inte rätt person att säga något, som räddade slemmiga sniglar från stigen när jag och resten av min klass, kanske i årskurs 2 (på grundskolan!!) hade någon aktivitetsdags i skogen (såklart de inte fick bli nedtrampade av en massa galna, springande barn!) samt blev överlycklig när vi fick myror i huset på vårkanten av precis samma anledning. Jag skulle därmed få ett djur! Tillslut fick jag dock ett riktigt djur, en kanin, och lyckan var total! Så jag kan förstå henne, till en viss del.. Kanske blir dem sötare när de kläcks, jag ska i alla fall få den tredje grodyngeln som kläcks så får väl lova att tycka det. Och nej, jag har inte kommit på något bra namn till den än..
3. Min bok jag läser just nu, man kan ju bara älska en bok där huvudkaraktären i boken jobbar i en mysig liten chokladaffär i Paris, eller hur?
4. Ett typiskt engelskthus?
5. Jag, V o M hittade en gummisnodd som ser ut som ett hjärta på trottoaren på väg hem från skolan en dag. När V har fixat lite med hjälp av en bit av en pinne också (ser ni den?) så ser det verkligen ut som ett hjärta, klart det ska förevigas.
6. Fina blommor, helt enkelt.
 

Förlåt för dålig uppdatering..

 
.. men våren har äntligen kommit till London på riktigt så jag har passat på att njuta fullt ut av den. Men nu har solen gett mig en massa energi och jag kommer självklart fortsätta lägga en del av den på bloggen!
 
 

Mina nyckelplagg i vårgarderoben


.. det skrivs ju alltid om att basgarderoben är så viktig i alla tidningar man läser (ja, jag pratar om modetidningar i det här fallet!) och jag har alltid tänkt ja, visst det kanske det är, men har aldrig liksom funderat mer på det tills jag inför den här våren insåg jag att jag saknade en del basplagg. Plötsligt kände det som om jag inte skulle ha något att ha på mig när jag möter våren i London så därför ändrade jag snabbt på det! På översta bilden ser ni några av mina nyckelplagg våren 2013, gammalt och nytt; klassisk ljusblå skjorta (går att matcha med så mycket!), blommig blus (självklart blommönster när det är vår och sommar!), vit tunika, ljusblå jeansskjorta, mönstrad långkjol, svart- och vitblommiga byxor och så självklart lite färg vilket min rosa blus får symbolisera. Så tänker jag inför våren/sommaren 2013!

.. allra mest längtar jag efter att få strosa omkring i dem här! Kommer helt klart bli mitt favoritplagg!

In my little pink purse..


..hittar du sådant som jag alltid bär med mig men som jag aldrig vet var jag har ändå, i jackfickan? I väskan? I jeansfickan? Nu har jag lösningen, allt det viktiga finns i mitt rosa lilla fodral.  

Dagens detalj


Nu är våren här i London, och vi kan äntligen vinka hejdå till den kyla som senast hälsade på det förenade kungariket år 1650! Fram åker därmed solglasögon och loafers. Dessa gråa snyggingar fyndade jag för 99 kr!

Dagens detalj


Målar lite med V.

En liten lista

5 saker jag ser fram emot..
* att uppleva våren i London 
* att min familj kommer och hälsar på mig i mitten av maj
* att åka till Frankrike i slutet av maj med värdfamiljen
* att det ska bli sommar!
* när jag helt klart vet vilken utbildning jag ska läsa..

4 saker jag någon gång vill göra..
* tågluffa i Europa
* lära mig surfa
* simma med delfiner
* hoppa fallskärm

saker jag har på mitt nattduksbord
* 3 böcker
* fyra tidningar
* ett glas vatten

2 prylar jag inte kan klara mig utan
* min kamera
* läppsyl

1 favoritlåt just nu..
* Pink, just give me a reason

The heart of creative london

 
Det allra bästa med att bo i en världsmetropol som London är tycker jag är att bara strosa omkring utan att ha ett riktigt mål, för man vet ändå att det finns saker att se överallt. Idag tog jag tunnelbanan till Waterloo för att gå längst Themsen. Vädret var dock ganska grått och tråkigt och det var med andra ord inget vidare fotoväder (men bjuder på några halvtaskiga bilder ändå, bara för att ni ska få uppfattningen över hur det var, så himla mysigt det kommer vara att gå omkring där i vår och sommar!) Åh! Då och då stötte jag på personer som satt längst floden eller utanför muséer och teatrar och målade vackra akvarellbilder. Det märktes verkligen att Soth Bank är en stad med ett rikt kulturliv och nog kan man säga att Soth Bank is the heart of the creative London.

Cause I had a bad day.. (2)


Efter en torsdag som började med att jag, med två barn i hasorna bar en 20 kg tung cricketbag till tunnelbanestationer och på okända vägar i ONÖDAN eftersom jag upptäckte när jag kom fram att de andra föräldrarna drog väskorna (ja, cricketbagen hade två små pytte hjul! Typiskt mig att komma på det när det är försent, försökte dock intala mig själv att det i alla fall var bra träning, det känns i både armar och ben idag kan jag lova!) fortsatte sedan i samma takt med att jag blev utelåst efter att ha lämnat M o V på sina respektive platser eftersom jag tog av nyckeln dagen innan när jag var ute och sprang och inte orkade bära på hela nyckelknippan. Jag fick därför slänga mig in i en taxi i ilfart till F:s jobb, hämta hans nyckel, trängas med alla stressade londonbor på väg till tunnelbanan och skynda mig för att komma i tid tills det att jag ska hämta V igen. Jag hinner vara hemma en halvtimme tills det att jag ska iväg igen och hämta M. Sedan fortsatte dagen med matlagning och tvätt, samt barnvaktssittning på kvällen. Efter det är energin och kraften helt slut. Lägg också till att jag i onsdags tog hand om fem barn hela dagen! Så idag har jag varit hemma, lyssnat på podcasts, läst tidningar och ätit choklad och önskat att jag var hemma med min familj och vänner runt omkring mig som kunde tycka synd om mig lite. Men, men jag får beklaga mig här istället.
 
 
 

Konsten att laga mat


Såhär lätt som min mamma får matlagningen att se ut önskar jag att det faktiskt var att slänga ihop något gott till M o V idag, för dag tryter kreativiteten..


Nu har jag landat


Nu är jag tillbaka i London igen efter att ha varit hemma ett par dagar och jag är så där trött som man bara blir efter att ha rest länge både med flyg, buss och tunnelbana. Sitter i mitt fönster och skriver det här nu och önskar att bilden ovan var min verklighet- en ljummen sommarkväll, öppet fönster och bara ben. Men det är på gång nu det känner jag! 

Dagens detalj


Färgglada detaljer från Notting Hill


Detta är anledningen..


.. till att jag funderat på att byta ut min HTC mot en Iphone.

Rosa detaljer


Detaljer

 
..från en påsk där jag bytte Sverige mot London, påskmat mot italiensk mat och påskäggsletande mot shopping!


 

RSS 2.0