Så..


.. nu är bloggen sig lik igen och uppdateringen ska därför också bli bättre! Denna vecka har jag inte gjort så mycket än att försökt checka av min "Att göra lista" inför au pair livet i London. Nu kan jag i alla fall checka av några punkter på listan, men är det mycket kvar och det svåraste av allt är ju att packa, hur packar man för ett år liksom? En sak som jag ska ta med mig är i alla fall min hatt. Har aldrig använt den men nu i London tror jag faktiskt att det ska bli mitt nya signum! Vi får se hur det blir. (Jag förstår att ni väntar med spänning!)


TILL MINA BLOGGLÄSARE SOM INTE KÄNNER IGEN SIG!

..tänkte bara säga att det gör inte jag heller! Jag vet inte vad som har hänt, men ni kan vara lugna, problemet håller på att redas upp så förhoppningsvis kommer min blogg vara sig lik snart! Så hörs vi snart igen! / minadetaljer.blogg.se

Dagens detalj

 
Idag har jag försökt checka av så många punkter som möjligt på min "Att-göra-lista" inför Londonflytten, läst lite Elle, käkat läkerol och samlat kraft för att ta mig ut på en powerwalk.

Dags att vända blad


Om drygt en vecka tar jag mitt pick och pack och flyttar till London. Det känns fortfarande overkligt, men snart är faktiskt Londons storstadspuls min verklighet! Sitter just nu och filar lite på min "att göra" lista och försöker att inse att jag alldeles snart kommer att vända blad och börja på en helt ny blank sida, en sida som kommer få rubriken "Livet i London!"


Till mina trogna läsare..


Jag ska börja det här inlägget med att be om ursäkt för den extremt dåliga uppdateringen och kan egentligen inte skylla på så mycket förutom att jag lagt tiden på annat som exempelvis jobb, träning och att smida framtidsplaner. Men jag erkänner att det inte är någon bra ursäkt för jag har även hunnit med shoppingturer (titta, så mycket fint jag hittade på stan, just nu älskar jag att matcha skira blusar med grövre stickade tröjor) så nog skulle jag hunnit blogga också, men nu ska ni få se på förbättring! 
 

Så du är en tvilling jag visste det, såg jag nästan direkt..

Nu startar jag igång den här veckan! Blev lite extra pepp efter att läst mitt horoskop för denna vecka: "Januaris bästa helg är på väg mot dig kära tvilling och ringa framför allt in fredagen. Förutom att det haglar tur över dig, så förvänta dig att bussen kommer precis när du kommer, att det är extrapris på alla dina favoritvaror och varför inte hitta pengar på gatan? Så har du dessutom en rejält fin romantisk vecka dessutom! Sugen på en kort resa? You should be!"
(Veckans horoskop, Veckorevyn)

Jag tackar stjärnorna (eller de som sitter och hittar på de här horoskopen, har aldrig betsämt mig riktigt för vad jag ska tro!) för fredag är nämligen en dag som är lite extra viktig för mig och som dessutom innebär att jag är ganska beroende av bussar. Att jag dessutom kommer att fynda och hitta pengar på gatan tar jag som ett plus! (hm, kanske kommer jag fynda något snyggt fodral/väska/plånbok eller så?) Med andra ord så ser jag fram emot denna vecka! Tänk vad ett litet horoskop kan göra!




Nyckelord

 
Införskaffade mig en ny nyckelring idag som matchade min plånbok lite i färgerna. På min nyckelring hänger även mumintrollet snorkfröken, present från min mamma (min syster fick lilla my, kan ni gissa våra personligheter utiifrån det? haha) och så en tråkig larmbricka, tur att den är i någon snygg färg i alla fall. Läste på Frida Fahrmans blogg att hon köpte en nyckelring från varje ställe hon bott på och blev lite sugen på att börja med det jag också, titta bara så fin hennes nyckelknippa är liksom!




(Bild: http://kanal5.se/fridafahrman )




 

Frosting





Coctalis för tre


Efter att jobbat, sprungit efter bussar, bakat och tränat tycker jag mig vara värd att slå mig ner i soffan med två saker som kom på posten idag, nämligen det senaste numret av SOLO och Sophe Kinsellas nya bok "Coctalis för tre" som jag vunnit (!) i SOLO:s boktävling. Skön torsdagskväll.

Fall: Vitaminbrist


De senaste dagarna har jag använt min hudlotion med citrondoft och mitt läppbalsam med apelsinsmak. Vilken simplare analys som helst skulle nog få fram att jag är i behov av lite vitaminer och helst av allt suktar min kropp efter D-vitaminer i form av solens varma strålar. Någon som förmodligen har känt som mig och dessutom gjort slag i saken är min vän som skickade det här fina vykorter till mig från varmare breddgrader. Men jag får nog nöja mig med min hemmagjorda vitaminkur ett tag till..

Dagens detalj


Två insikter från en dag på stan

 
* På bussen till stan insåg jag att mitt nagellack matchade min plånbok och jag var genast tvungen att knäppa en suddig mobilbild á la en proffsbloggare (fast vänta lite, deras bild skulle ju inte vara suddig utan de skulle säkert tagit fram systemkameran i detta läge, men så långt går inte ens jag.. än, men mer av anledningen till att det är så klumpigt att bära omkring den på stan. Jag behöver ju inte upplysa er om att jag ibland önskar att jag kunde köpa en sån där riktigt bra och liten kamera att ta fram om något hrm, "viktigt" skulle behövas förevigas. )
* Jag insåg också att när jag kommer att flytta hemifrån så kommer jag ha en riktigt bra anledning att köpa sådana saker som jag i dagsläget tycker är lite onödiga köp. Som den här fina puffen från indiska till exempel, den är ju ett otroligt viktigt köp när det är dags!


 
 
 
 

En god start på dagen!


Det här är helt klart min favoritfrukost just nu! Så gott och det allra bästa är de varma jordgubbarna alltså. Man får liksom en liten smak av sommaren då och det gillar jag!

Dagens detalj


Nu är den nästan klar min egengjorda halsduk (bara slutet kvar som jag inte riktigt vet hur man gör med, får nog ta och ringa mormor!) Att den är hemmagjord syns allt kan jag lova, för på något mystiskt sätt har den blivit smalare och smalare ju mer jag har stickat. För inte kan väl jag ha tappat så många maskor utan att märka det (Host! Ett under att jag fick MVG i syslöjd en gång i tiden alltså!). Men det är väl det som är charmen med egengjorda saker antar jag, eller tja vi kan väl låtsas det i alla fall va..?

Saker jag vill göra i England..


Så här ser min lista ut just nu;
1. Besöka madame Tussauds, London
2. Fynda på Camdenmarket
3. Uppleva Sherwoodskogen, Nottinghamshire
3. Prova fish´n chips (i tidningspapper!!)
4. Vara med på en typisk "London afternoon tea"
5. Se en fotbollsmatch i en stor arena (här ska jag helst gå all in och alltså vara klädd i favoritlagets (?)matchtröja och skrika mig hes tillsammans med andra fotbollsgalna engelsmän)
6. Strosa runt i Notting Hill
7. Jogga i Hyde park
8. Njuta av London ovanfrån (London Eye)
9. Gå en kurs på ett engelsk college
10. Shoppa för över 1000 kr på Primemark
11. Gå på en doormfest
12. Se en känd musikal
13. Besöka Harrods
14. Köpa cupcakes på "The hummingbird bakery" (Soho/Notting hill)

Har du något annat tips på vad jag absolut inte får missa när jag är i England? Kommentera och hjälp mig fylla på denna lista!






TRUE


(Kelly Cutrone)

RUN

r
Drog på mig min nya träningsjacka för en stund sedan och gav mig ut på en 7 kilometers joggingrunda för att rensa tankarna lite. Det gick väldigt bra och skönt var det också. Jackan gjorde nog även sitt för lite extra proffsig kände jag ju mig faktiskt när jag for fram i kylan. Lite som Bolt liksom.

Konst som får mig att..





..vilja köpa allt och än en gång önska att jag kunde måla sådär fint! (Konst från Lovisa Burfitt)

Dagens detaljer


RSS 2.0