I AM

Dagens detalj.

Idag önskar jag att jag hade en av mina effektiva dagar..

 
.. där jag vid det här laget redan hade hunnit med en joggingtur med morgonsolen som sällskap och sedan sörplade i mig en god och nyttig smoothie på väg mot ett nytt äventyr i London. Istället ligger jag i soffan i myskläder, lyssnar på musik och tror jag kommer stanna här en stund till.

 
 
 

Dagens detalj


Något nytt, något lånat, något blått..något randigt!

 

I morgon vankas det shopping på Oxford street och jag är väldigt sugen på att spana in de senaste modenyheterna i affärer som Primark, Forever 21, Zara och ja, såklart allas vårat svenska H&M. I vår är jag sugen på att införskaffa mig något randigt (kanske något i likhet med denna skjorta, från HM, så snygg!)  och en snygg jeansskjorta utan ärmar likt den ovan, fast jag kommer nog satsa på en i lite större modell så man kan ha den ovanför lite tjockare plagg redan nu. Det optimala skulle även vara att fynda den i någon second butik så den redan nu har den perfekta slitningen. 

Den här veckan..

 
 
 .. har jag..
* snörat på mig gympaskorna tidigt en morgon för en joggingtur i ett dimmigt Queens Park
* noterat vårtecken och därmed tagit kort på några fina blommor varav V utbrast "Varför ska du ta kort på de där blommorna? Har ni inte röda blommor i Sverige?"
* lekt med min söta lilla granne
* strosat runt i Notting Hill med en vän och druckit chai latte i solen.

 
 
 
 

Live colourful..

 
 
..det tycker jag är ett ganska så viktigt budskap att gå efter, och om man ska tro på sådant jag gillar i form av anteckningsböcker, tavlor, väskor och sötsaker så gör jag nog redan det .

Dagens detalj


Cause I had a bad day..

 Igår var inte den bästa dagen här i London. Så här såg min dag ut i punkter;

* Var ledig och gick upp tidigt för att gå till gymmet. Trodde jag hittade så gick utan min slitna  och trasiga men ack så bra karta (har blivit värsta bra kartläsaren under mina två veckor i London. Jag har kanske äntligen knäckt orienteringsgåtan som jag under mina 12 år i skolan kämpat med? För i skolan fattade jag aldrig vitsen med orientering, jag kommer ju aldrig springa omkring ensam i en främmande skog med karta och kompass eftér att genomlidigt dessa orienteringslektioner) i alla fall så gick jag såklart vilse, irrade omkring lite och gick värsta omvägen (kanske en bättre kartläsare men mitt dåliga lokalsinne är definitivt kvar!) Kom tillslut fram och fick reda på att passet jag tänkt gå på var fullbokat. Så fick snällt gå till gymmet istället där jag inte kände mig helt bekväm bland alla "bodybuilders" killar.

*Bestämde mig för att göra en laxsallad till lunch, har lite bråttom och välter ut hela matlagningsoljeflaskan på golvet! (så får gno som attan för att förhindra att det ska bli en stor fläck!)

*Min kamerasladd går sönder! (yey!) och mobilen laddas ur utan att jag hinner ladda den. Ska nämligen träffa en kompis i Camden.

* Råkar sätta igång larmet vilket resulterar i mer eller mindre tinitus och oroliga bortresta värdföräldrar som får samtal från larmcentralen.

*Camden var otroligt stort, fanns så himla mycket saker. Det tog aldrig slut, jag fyndade lite det var dock sjuktkallt och jag som trodde att det var vår bara för att solen sken mitt på dagen ångrade lite mitt val av jacka  (en tunn trenchcoat) och klädsel i övrigt (linne och en tunn blus!)  

* Åker hem, väldigt frusen och längtar efter att ta ett varmt bad. Men badet är ännu långt borta (vilket jag dock är ovetandes om). Jag tror helt plötsligt att jag är lite smart om jag går av vid en annan station än den jag brukar eftersom den här borde vara mycket närmare, men det är fel station, tågstationen som ligger nära mig heter något liknande. Jahopp. Här står jag i en främmande stadsdel utan en aning om var jag ska, klockan är typ 18.00 och jag är vid det här laget som en isbit. Jag tar en buss på vinst och förlust. Mest förlust då. Frågar folk om vägen, alla pekar åt olika håll.

*Får tillslut ta en taxi, som kör mig hem och som först säger ett pris och sen tar mer när vi väl är framme. (I den stunden hade jag dock kunnat betala vad som helst, men idag svider det lite när jag ser min tunna plånbok!) 

* Glömmer min karta i taxin. 

Slutsats: Alla dagar har här i London har inte ett rosaskimmer över sig, man kan ha dåliga dagar här också. 

NONESUCH THINGS

 
 
Sidans namn säger väl allt? nonesuchthings.com (mer än perfekta saker, för er som inte vet och inte orkar googla!) Kanske borde varna alla liksom jag pysseltokiga där ute, att inte gå in på den sidan, för behöver man egentligen en fin liten ask innehållandes sex stycken olika rullar washitape..? Såklart man behöver! Åh.
 
 

Min kamera vägrar samarbeta..

 
 
 
.. (typiskt, när jag har så många bilder att visa er!) med så länge bjuder jag på lite bilder från min mobil som jag knäppte igår när våren gjorde entré här i London. Solen sken, jag o V bestämde oss för att ha picknick, vi satt i solen och njöt, läste lite, sedan följde jag med V till en bokhandel där hon inhandlade en scrapbook (tror jag har inspirerat henne lite!) o så sitter jag nu i fönstret i mitt rum och bloggar. Behöver jag säga att jag trivs bra här?
 
 

Happy Valentine´s day!


Dagens detalj


Ögonskuggor i alla nyanser. Just nu skimrar den beige glittrande på mina ögonlock.

Tisdag


Idag när V ville klippa ut bilder ur tidningar och dekorera sin dörr (!) blev jag själv inspirerad och satte därför igång med att göra något som ska bli ett inspirationscollage. Jag älskar ju sånt här, så jag tyckte nog det hela var minst lika roligt som V. Det är också ett plus att värdmamman varje månad (som det verkar!) köper in en massa olika magasin och tidningar som Elle och Vouge. Så istället för att läsa morgontidningen som jag alltid brukade göra i Sverige så läser jag nu istället om de senaste modetrenderna och kändisskvallret till frukosttéet. Minst lika viktigt! (host!)  

Sommarminnen

 
  
 
  
Längtar efter att klä mig i sommarkläder, spendera dagar på stranden, ha sommarblondt hår och bara vara.



Dagens fynd


* stelt silverarmband
* ljusblå klocka
* bok + kort från "Travel Book shop" den affären Hugh Grant jobbar i, i Notting Hill filmen (var ju nästan tvungen att köpa något därifrån!)
* ljusrosa klänning

Allt för under 500 lappen. Bra va? Nu kan jag även checka av "fyndat på Portobello market" från min London lista. Fast jag gissar att jag kommer återvända dit snart igen..

 

Dagens detalj


Portobello market, Notting Hill. Helt klart mitt nya favoritställe.





Dagens detalj

 

På vardagsrumsbordet;


... ligger min rosa plånbok, min anteckningsbok som jag älskar, en engelskbok, en engelsktidning, min mobil och en blå överstrykningspenna.

Nu ska jag ta tag i dagens att göra lista vilket är;
* Se till så att V´s och M´s väskor är packade
* Packa min!
* Kolla upp sevärdheter i Oxford

Ja, som ni kanske förstår bär det av på weekendresa till Oxford i morgon för att fira N´s födelsedag!   

Dagens..

 
..sötaste och oräddaste...       

     
... vårtecken..
... häftigaste..
.. påminnelse..
.. godaste, våffla under London Eye..





                                


Detaljer



Jag som alltid har velat ha ett hus med trappor i, fick så jag teg lite. Fem trappor är det i huset jag bor i och mitt rum är på översta våningen. Så ni kan tänka er att det blir en hel del spring, men det är väl bara bra att få upp flåset lite nu innan jag har hunnit skrivit in mig på något gym här.
Så här ser köket ut där jag kommer stå och fixa mat till V och M.

Jag bor på nummer 12 och bredvid mig bor en liten familj med en dotter i V´s ålder och en son på 16 år och på andra sidan bor C, en nittio år gammal man som jag inte har hunnit att träffa än. Men jag ser fram emot det och jag tänker att jag kanske kan gå över till honom om några veckor med något gott som jag har bakat och så blir vi buddies och så kan han berätta historier för mig om allt han har upplevt. (Tänker lite som i "the holiday" om ni har sett den!)

Nu ska jag strax gå för att upptäcka staden lite mer, kolla in V och M´s skolor och titta på Big Ben och Picadilly.

 
 

Dagens detaljer


På min byrå ligger nu en tjock Londonguide, ett engelskalexikon, en engelskroman och en 20 punds sedel. Märks det att jag ska flytta till London eller vad?

RSS 2.0