Dagens detalj

 
 

En måndagskväll i London

.. begav jag och F oss till Winter wonderland för att denna gång åka skridskor och ja det var precis så härligt som jag trodde att det skulle vara att glida fram på isen till musiken i högtalarna och slänga ett öga på det upplysta London Eye då och då! Vi avslutade sedan kvällen med att dricka mulled whine (inte alls lika gott som glögg!) och köpa med oss några bitar fudge. Ja, det var en helt perfekt måndagskväll med andra ord.
 

London by night?


Detalj från häromdagen när jag sprang runt på Oxford street och köpte julklappar!
 

Winter wonderland


Ja igår så var jag på Winter wonderland med F och det var lika härligt som jag hade tänkt mig! En enorm julmarknad! Så mysigt! Jag vet inte hur många gånger jag sa "Åh så fint!" "Så mysigt!" eller "Oj vad häftigt!". Jag har ännu fler bilder att visa er men tar några i taget, så ni får försöka hålla er lite.. Jag ska dit ikväll igen, igår kom vi dit efter en heldag med julklappsshopping så vi bestämde oss för att gå all in på marknaden idag istället, vilket betyder att vi ska dricka mulled whine (smakar som glögg ungefär!) äta något gott, kanske köpa lite fudge och såklart åka skridskor. Vilken härlig start på veckan liksom!
 
 
 
 
 
 

Dagens detalj


.. från skyltfönstret på Selfridges. Men nu måste jag springa, julklappsshopping och Winter wonderland med F står på agendan! Ha en trevlig söndag!
 

En härlig lördag

Mitt i all julklappsshopping som pågår för fullt på Oxford street så känns det i parkerna som om det är tidig höst, solen värmer fortfarande, träden skiftar i röd och oranget och folk går omkring med uppknäppta jackor. Hur underbart!? Det är ca fyra veckor kvar till julafton liksom. Jag njuter!
 
 
 
 
 
 

Eh, trevlig helg eller något..

Igår berättade N o F att barnen skulle iväg till sin mormor och morfar över helgen, jag skulle först åka med dem på tåget (2 timmar dit och 2 timmar hem!) inte jätteglad över detta faktum måste jag erkänna men det är sådant man får göra i jobbet som au pair. Allt är inte en dans på rosor så att säga. Det hela löste sig dock väldigt bra, byggarbetaren som jobbar o bor hos oss hela veckan (han är släkt till N på något sätt) kunde ta dem dit eftersom han bodde väldigt nära barnens mormor och morfar. Jag blev väldigt glad. En helt ledig fredag! Huset för mig själv. Det kan man sakna ibland annars i jobbet som au pair, för det är ju en sak att bo hos en annan familj faktiskt. Jag och C bestämde oss för att gå på bio ikväll och allt kändes så där väldigt bra. Men sen boom, kom bakslaget. Det visade sig att värmen och varmvattnet skulle stängas av hela helgen och byggarbetarna sa till mig att det kommer nog vara svårt att bo här i helgen eftersom det kommer bli så kallt. Ja, vilken tur jag har. Där försvann min underbart sköna helg och nu måste jag förmodligen istället ta på mig allt jag äger och har för att inte frysa ihjäl. Plus min lediga fredag blev inte riktigt på samma sätt när det springer omkring tre byggarbetare i huset just nu och river upp golv. Yey! Kunde inte börja min helg på ett bättre sätt... Eller? Åh. Det där jag sa om hemlängtan ni vet? Att jag inte känt av det så mycket, det skulle jag aldrig ha sagt. För nu kom den. Jag vill hem.

Frågor och svar!

Bästa/värsta med att bo i London?Det bästa med att bo i London är helt klart att det finns så mycket att se, göra och uppleva. Det tar aldrig slut! Jag har varit här nästan ett år nu och har fortfarande några saker jag vill hinna göra innan jag åker hem och då har jag gjort/sett nya saker i stort sett varje vecka! Det älskar jag. Man blir alltså aldrig uttråkad här vilket passar mig bra. Det värsta? Hm, ibland kan jag sakna att bo nära en skog och bara kunna ta på mig joggingskorna och springa en sväng eller gå en långpromenad utan att höra trafikens buller. Det har jag varit bortskämd med hemma i Linköping och nu inser jag hur mycket jag uppskattar det. Och så måste jag även säga alla fåglar som finns i parkerna. Har lite av en forbi för dem och de flyger nästan på en lite då och då..
titta bara så läskig!

Hur mycket har du checkat av på din bucket list? Nästan allt. Det kommer snart i ett annat inlägg.

Favoritmarknad? Det vet ni nog nästan, jag älskar Portobello market eftersom de har så mycket varierade saker, små mysiga affärer, färskfrukt, mat, gamla och antika saker, kläder, sjalar, smycken, ja allt typ! Här kan man göra fynd. Men jag gillar även Columbia road flower market väldigt mycket, där är det mest de mysiga affärerna som ger själva känslan samt alla blommor som gatan upptas av. Även Spitafields secondhand market är en favorit, där jag fyndade mina askar. Svårt att välja en marknad..
Vart shoppar du helst? Forever 21, New Look, Urban outfitters, och allas vårat H&M är nog favoriterna, antingen på Oxford circus eller i Westfield.

Favoritställe? Hm, jag älskar parkerna, att strosa runt i Hyde Park är aldrig fel. Sedan gillar jag att spendera tid i Europas största bokhandel Waterstone nära Picadilly circus, sex våningar! Gillar även att bara gå runt och titta på allt fint på Fortum and mason eller bara strosa runt i Covent garden!



Favoritmuseum? Helt klart V&A (Victoria and Albert museum) Själva byggnaden bara den är otrolig! Sedan är muséet enormt, fem våningar och man kan riktigt hitta sina intresseområden där inne. För mig var fashion, art och teater avdelningen favoriterna.



Har du sett någon kändis? Ja det har jag faktiskt, såg ju en hel del på Summertime ball men såhär sprungit på någon på gatan har jag ju inte gjort än... Men M har spelat fotboll mot David Beckhams son, F har tränat Jude Laws son samt Paul Mccartney är morfar till en i M:s klass och jag har varit på grillfest hos en ganska känd engelsk författare! 



Buss eller tunnelbana? Tunnelbana går fortare om man ska till något ställe som ligger en bit bort, 20 minuter till centrala London med tunnelbana från mig, med buss skulle det nog ta omkring en timme på grund av all trafik. Men när jag åker till ställen inte så långt från mig, min skola till exempel, väljer jag gärna bussen. Gillar att sitta högst upp i de röda dubbeldäckarna, man får se så mycket mer än om man åker tunnelbana och man slipper trängseln och alla stressade människor.


Vad är du mest förvånad över? Det är nog hur lätt det faktiskt är att hitta i London. När jag först kom hit och den gamla au pairen visade mig runt trodde jag aldrig att jag skulle klara det, inte ens att hitta till V:s busshållplats. Jag med den sämsta orienteringsförmåga skulle ta mig runt själv i London liksom. Men det gick väldigt lätt faktiskt. Att man kan använda Google maps samt titta på kartorna som sitter utställda lite var som i London hjälper självklart även till! 

4 favorithändelser under din tid i London? Jag har ju haft turen och få uppleva alla årstider här i London så jag ska kanske välja en för varje årstid? Då ser mina favoriter ut såhär under våren, helt klart resan till Frankrike. Så glad att jag fick se Frankrike också och den mysiga lilla byn de har sitt sommarhus i. Sommar: Summertime ball. Bättre sätt att fira in sommaren går knappt. Under hösten, afternoon tea. Har velat testa det så länge och det var faktiskt väldigt speciellt. Under vintern kommer det nog bli Winter wonderland.. tror jag. Ska ju dit på söndag, men förväntningarna är skyhöga vilket är lite farligt men jag tror faktiskt det kommer leva upp till mina förväntningar. Jag tycker såklart även det var väldigt roligt när jag min syster, L och D spenderade en helg tillsammans här i London samt när mamma och pappa kom på besök nu för en vecka sedan!

Dina tips till någon som funderar på att åka iväg och jobba som au pair? Tänk igenom det noggrant. Jag var väldigt inställd på vad det faktiskt innebar att åka som au pair, jag skulle flytta hemifrån, flytta till en annan stad, land, bo med en annan familj, ta hand om deras barn, prata på ett annat språk och allt skulle vara annorlunda mot det jag var van vid. Jag var inställd på att det också kunde vara jobbigt ibland och det är nog väldigt viktigt att man är. Men om du tänkt igenom det och vill, så åk! Jag är väldigt glad att jag åkte och ångrar det inte en sekund.

Hur har det gått med engelskan? Jag tyckte det var väldigt lätt att komma in i engelskan, bara efter några dagar så tänkte man inte på att det enda man hörde var engelska, jag förstod i stort sett allt från en början. Så då förstod jag att man ändå har en ganska bra engelskakunskap. Jag har alltid velat bli riktigt bra på engelska och en sak som jag tyckte var väldigt häftig var faktiskt idag när jag och en svensk tjej i min klass jobbade tillsammans på min lektion, hon frågar mig något och jag svarar på engelska utan att tänka, det bara kom. Det var först en stund senare som jag insåg att jag faktiskt hade gjort det. För det kändes lika självklart som om jag hade svarat på svenska. Så då kände jag verkligen att jag måste lärt mig en hel det. Eller när jag en kväll satt och pratade med en australiensk vän på en pub och vi pratade om allt möjligt det var helt naturligt. Det är vid sådana vissa tillfällen som jag inser själv hur mycket man utvecklas. Jag kan höra om det låter fel när vi jobbar med grammatik på lektionen, det kunde jag aldrig tidigare, hörövningarna som jag chansade mig igenom under min skoltid är nu enkla. Engelska var tidigare mitt värsta ämne. Så jag känner verkligen att jag har utvecklats och det är det viktigaste för mig. Så strunt samma hur mitt CAE- prov går. Jag vet att jag aldrig skulle haft chansen att lära mig såhär bra engelska om jag inte hade bott i England och det är jag så väldigt glad för!

Något du inte skulle klara dig utan här i London? Helt klart min mobil! För utan den skulle jag nog förstå på ett annat sätt hur långt bort jag befinner mig från min familj och mina vänner i Sverige. Nu när jag lite när och då kan gå in på instagram, facebook och det viktigaste av allt prata med min familj på viber så känns det inte som om vi är så långt borta från varandra. När min mobil gick sönder härom månaden och jag inte kunde använda dessa saker förstod jag hur beroende jag faktiskt är av den och hur jobbigt det faktiskt var utan den. Nu håller vi tummarna att den håller de lite drygt tre veckorna som återstår! 

Favoritcafé? BB bakery i Waterloo helt klart.


Avslutar det här superlånga inlägget med en cupcake från mitt favoritcafé! Om ni har några andra frågor om London, min au pair tid osv. så är det bara att fråga på! Jag svarar mer än gärna!





Dagens detalj


.. från ett skyltfönster på Regent Street.
 

Dagens detalj


Mums!
 

DO IT ALL PLANNER 2014


Jag har börjat smaka lite på ordet år 2014. Det vill säga nästa år, som börjar om ungefär en och en halv månad. 2014.. hm låter som ett bra år. Jag fick denna fina kalender av mamma när jag visade henne den bästa bokhandeln i London, så idag har jag skrivit in vad som står på agendan mina fyra sista veckor i London. 
 
 

Dagens detalj


I veckan julskyltades Londons affärer och i var och vartannat skyltfönster kan man se vackra stilleben eller små världar. Jag har redan nu bokat in en dag nu i veckan då jag ska ta en fotodag och fota allt fint, så ni ska få se! Så länge får ni nöja er med en bild från mitt instagram konto. Så här kan de se ut!
 
 

Dagens detalj

 
 

Dubbelt upp i stickat


Idag drog jag på mig skönaste och varmaste tröjan samt invigde mina nya lovikavantar som jag bland annat fick av mamma och pappa igår när de kom till London för att hälsa på mig! Idag har jag visat dem runt på mina favoritställen och helgen kommer fortsätta i samma takt! Älskar det. Älskar dem. Vi hörs!
 

Inspirerad!

.. mönster, klicka in på; http://www.khristianahowell.com/shop/prints?Page=2&Items=12 så hittar ni fler!
 
 

Så vad ska du bli när du blir stor?

 
 
Ja, nu är jag ju stor och borde kanske veta (?) och det som rör sig i mitt huvud är de här olika byggstenarna (som jag hittade på den här inspirerande hemsidan http://www.khristianahowell.com/services). Om man blandar ihop dem så får ni receptet på mitt drömyrke. Vad det är för yrke då? Hm, det har jag inte riktigt klurat ut än. Men jag känner att jag är på gång på att lista ut det... Om ni skulle veta så får ni gärna hojta till här annars kommer jag väl på det så småningom..
 

 
 
 

Dagens..

..bästa: Idag har varit en sån där bra måndag. Jag har bland annat hunnit med att gå en sväng på Westfield, tummen upp för att man kan strosa omkring klockan 10 en måndag på Europas största varuhus nästan ensam istället för på helgen då det kryllar med folk. Jag fyndade en rosa, härlig stickad tröja som dessutom var på nedsatt pris! Jag har haft tid med sånt som jag tycker är så kul och som jag mår bra av, lite scrapbooking i min London travel notebook samt avslutade dagen med en joggingtur i mörkret och regnet! Mitt bästa. 

.. roligaste: V ringer mig från bussen, mitt hjärta börjar slå några extra slag, har jag glömt att jag ska hämta henne på någon aktivitet? Jag har aldrig gjort det dock (peppar, peppar!) men det är lite av min mardröm som au pair och V ska bara använda sin mobil i nödsituationer när vi måste få tag på varandra. Så nu förstår ni min oro va? Jag svarar och hon skriker bokstavligen "I WON THE BET!" Jag skrattar och kan andas ut, svarar sedan "But the day is not over yet.." Hon hade nämligen en lös tand (väldig lös!) i morse den satt fast i en nervtråd (kallas det så?) och jag var helt säker på att den där skulle hon tappa när som. Vilket hon inte trodde, hon menade på att hon skulle tappa den i morgon. Så då slog vi vad och skakade hand. Vad den som vann skulle få? En penny. Typ ett öre? (hatar mynten så brukar inte använda de allra minsta och orkar inte räkna ut just nu!) I alla fall. Nu är klockan nästan åtta och hon har fortfarande inte tappat den. Hm, jag kanske får ge den där pennyn till henne trots allt..

..godaste: Clementiner! Har ätit fyra (!) stycken idag! Så.himla.gott! Och det är ju alltid bra med lite extra tillskott av c-vitamin...

sämsta: Fick faktiskt tänka länge på den här. Det är ett bra tecken! Men det måste nog va att jag höll på att bli påkörd på min joggingtur. Nej så nära var det inte men lite otäckt ändå. Jag trodde bilen såg mig och ville släppa fram mig, glömde för ett ögonblick bort att jag befann mig i London. Här stannar ingen någonsin för personer! I alla fall så sprang jag förbi och han var på väg att köra. Lite otäckt var det. Tills nästa gång, mer reflexer!


Gårdagens detalj


Strosade runt i ett gråmulet South Kensington idag och möttes helt plötsligt av detta. Mitt i staden åkte en massa människor skridskor, runt, runt och folk stannade upp, tittade, fotade och skrattade och helt plötsligt där och då hade den annars så gråmulna lördagen plötsligt förvandlats till något som skulle kunna vara en scen ur en mysig julfilm. Jag däremot nöjde mig med att titta och väntar istället till i slutet av november då Winter wonderland i Hyde Park öppnas. Om jag längtar? JA!
 
 

Tjuvstartat!


Ni förstår att jag är sugen på jul va? Så mycket som jag tjatar om det på bloggen menar jag... Men grejen är att här i London så har liksom allt redan börjat. Julpyntningen, julskyltningen, julmusiken, ja det känns redan som om det är i början av december och att det inte alls är konstigt med julkänslorna man bär på. För hela London har tjuvstartat! Igår gick jag in i varuhuset "Liberty" och det är ett sånt ställe där man nästan förväntar sig att någon ska gå fram till en, skratta lite åt en och undra vad man gör där inne. Allt är så fint (och dyrt!). Liberty har fyra våningar med alla sorters avdelningar som du kan tänka dig och högst upp finns.. ja precis, julavdelningen. Det var en hel våning där allt går att köpa som hör julen till. Julkulor, julkort, julkalendrar, presentpapper, choklad, allt! Så där strosade jag omkring ett tag, tittade på alla saker, lyssnade på julmusiken som spelades i högtalarna och om man inte har julkänsla när man går ut från det stället vet jag inte riktigt vad som är fel. Så himla inte med ögonen för att jag redan nu har julstämningen, alla londonbor är som jag.. Så jag kan liksom inte göra så mycket åt det.. en effekt av att bo i London antar jag..
 
 

Dagens detalj

Trevlig helg på er!

Fish´n chips!


Efter marknaden gick vi till Poppie´s och beställde in varsin fish´n chips i tidningspapper! Ja att vi fick tidningspapper var viktigare än maten i detta fall. Känslan liksom. Hur det smakade? Mycket gott, tackar som frågar! Det måste nog ha varit tidningspapprets förtjänst..
 

A coffee hatch


Här beställde vi in vår varmchoklad på marknaden. Primitivt och gott är två ord som räcker långt för att beskriva detta lilla coffee hatch.
 

Del 2


Så har vi kommit fram till del 2 på Columbia road flower market; affärerna. Någon mer beskrivning behövs väl inte riktigt, så fina saker överallt!
 
 

Dagens detalj

 

Columbia road flower market


I söndags befann jag mig som bestämt på Columbia road flower market tillsammans med F och det blev precis som jag trodde mitt nya favoritställe. Jag fotade såklart en himla massor här eftersom allt var så fint, så jag tänkte dela upp bilderna lite i olika kategorier så här kommer först blommorna. Gatan var fylld med alla olika sorters blommor som du kan tänka dig och folk gick omkring i trängseln bärandes på stora vackra höstbuketter. Underbart!
 

Dagens detalj


På disken i en liten butik på Columbia road flower market.
 

Covent garden


Sneak peek på ett ställe i London jag bara gillar mer och mer ju fler gånger jag är där ja, jag pratar självklart om Covent garden!
 
 
 

RISE AND SHINE


 

Lite Sverigekänsla..


.. gult och blått liksom och på tal om Sverige, om lite drygt 6 veckor flyttar jag hem till Sverige igen!
 

Julstämning..


.. igår befann jag mig bara ett stenkast från Oxford street men åh så mycket mer jag gillar det här stället!  Det börjar julpyntas lite här och var på gatorna nu och jag längtar så tills den första snön börjar falla och jag springer omkring här i gränderna på jakt efter julklappar! Åh.
 

RSS 2.0