Bland presenter och nagellack

 
Tar paketet under armen och beger mig till en vän som har fyllt år.

På bilden skymtar ni även mina nylackade naglar och för att ni verkligen ska se dem tog jag en till bild, denna gång en närbild, där ni också kan se att en av naglarna är lilaglittrande. Jag har användt mig av Essies`s lilacism samt ett vanligt glittrigt nagellack. Som jag sedan endast valde att måla på ringfingrarnas naglar på vardera hand då med lilacism som grund.


Så blev resultatet!




 




LONDON CALLING!


3 nya höstfavoriter!


* Vinröda jeans från Cubus, piggar upp vilken enkel outfit som helst


*Oversized skjorta från gina tricot


* Sweater från H&M med sportinfluenser, den matchar jag helst med ett par enkla blåa jeans



Inne på det blå spåret..


.. jag skulle inte tacka nej till denna biker jacka från Mango.

Två nyanser av blått


Dagens blådetaljer; en jeansblå nyans på naglarna och en kornblå i håret.

Sorterar lite bilder..


.. och fastnade lite i albumet som jag döpt till Bal 2012. På bilden; detaljer från en av balerna där några av mina vänner dansade.









FILOFAX


Okej såhär gick det till när den här röda filofaxen blev min: Jag sprang in på akademibokhandeln innan yogan för att bara titta lite på alla almanackor och filofaxer och såg den här med en gång fast det inte var den jag hade tänkt köpa (har varit där tidigare och kikat). Den här var dock lite finare än den jag hade tittat på tidigare men visserligen lite dyrare också trots att den var på rea (att den var på rea såg jag dock som ett tecken att det var meningen att jag skulle köpa den!). Jag tvekade någon minut och bestämde mig sedan för att köpa den här trots allt, för den här kan jag ju ha typ hela mitt liv. Den blir ju finare med åren!
Glad i hågen sprang jag sedan in på gymmet och satte mig på en mjuk matta i ett rum fullt med ljus och yogatimmen gick väldigt fort och jag skämde inte ut mig genom att få något skrattanfall heller som jag hade fasat för lite innan. Ibland kände jag mig både stel och klumpig men tänk om jag skulle fortsätta med det här en gång i veckan! Då skulle jag bli både harmonisk och vig intalar jag mig själv och funderar genast på att boka in något mer yogapass i min nya filofax. 


Te med T i dubbelbemärkelse



När regnet började ösa ner utanför fönstret ropade jag till T "Vi måste dricka te!" För visst blir det lite mysigt då? Det hör liksom till. Nu hoppas jag bara att det hinner att sluta regna innan jag ska bege mig mot stan för mitt första yogapass. Ja, ni läste rätt! Uppdaterar hur det gick senare.

Semesterdetalj

  
Det här hårbandet från Indiska blev snabbt en favorit hos syrran under semestern och visst är det ganska fint?



Ytliga tankar och funderingar.

 
bild: www.personligalmanacka.se

Mina tidigare almanackor brukar alltid vara fullklottrade med anteckningar, understrykningar och kom-ihåg-listor i olika färger. Just nu ser min istället ganska tråkig ut och jag har lust att klicka hem en ny från www.personligalmanacka.se för att liksom börja om och göra den fin redan från början. (Förmodar att det här också är ett steg i ledet i den där nystarten jag pratar om.) Eller så köper jag en enkel och stilren filofax, för det har jag alltid tänkt att jag ska göra någon gång, men så brister det alltid på grund av att de är ganska otympliga och dyra. Nog om dessa superytliga funderingar, jag får helt enkelt gå förbi bokhandeln och se. 

.
Såhär såg en av mina gamla almanackor ut. Som man t.om. kunde byta framsida på! En sådan kanske jag ska satsa på, för då bör jag ju garanterat inte tröttna på den, eller..



Nystart


I morgon börjar de flesta skolan igen och jag får inse (vare sig jag vill eller inte) att hösten faktiskt är här. (Fast det är ju inget fel att kalla det sensommar heller!) För mig så innebär 20 augusti inte samma sak som tidigare år eftersom jag inte behöver sätta mig i skolbänken igen. Men på något sätt så saknar jag den här perioden lite, när man förbereder sig inför skolstarten genom att köpa en ny kalender, pennor och block. Det blir liksom en nystart och det gillar jag. Med en nystart kommer även rutiner. Så trots att jag inte behöver ha ett lika fast schema denna höst för att hinna med plugg, träning och nöjen så har jag bestämt mig för att i morgon gå till "FRISK" för att starta min gratis provträningsvecka där och veckan där på är det dags för en månads träning på World Class. Nu har jag ju förmånen att kunna träna lite när som, när jag inte jobbar och så. Kan ju börja dagen med ett yoga pass (kanske kan det bli en ny hälsosam rutin?) På torsdag har jag dessutom bokat frisörtid för att klippa bort mina slitna solblekta toppar och därmed lite av sommaren. Ut med det gamla och in med det nya, för det är väl så det känns lite när vi tvingas vinka adjö till sommaren. 

a sunny day



Sitter just nu i den gula karamellobilen på väg till Stockholm för jobb denna varma sensommardag. För någon vecka sedan hade jag spenderat dagen vid havet, men att lyssna på Diggiloogänget och sälja godis en ljummen sommarkväll är ju trots allt inte helt fel det heller..


Allt för dig.




Nu längtar jag efter att låta mig uppslukas av Sophie Kinsellas böcker "Nya kontakter" och "Dubbelbokat".
Här kommer några andra böcker som jag läst i sommar och som jag också kan tipsa dig om;

* Mina ex av Jane Moore
* Den frusna trädgården av Kristin Hannah
* Vänskapsband av Elizabeth Noble
* Hitta vilse av Carin Hjulström
* Allt för dig av Sheila O´flanagan



Detalj från medeltidsmarknaden


Jag fastnade för dessa fina ringar på Gotlands medeltidsmarknad och en ring med en blålila sten lät jag sedan smycka mitt finger.









Ringdans på ringmuren





Bilder från förra veckans promenad runt ringmuren.

After work


Har precis mött upp en vän för en fika i solskenet.

På min inköpslista hösten 2012:


 * stickade koftor
 
 *jeans.
(Kläder: Zara)







I fokus





Detaljerna.

Får får får?



Hej alla läsare, syster här! Idag står jag för dagens detalj, ville visa er mina nya fårtofflor från gotland. Kommer värma gott i vinterkylan!

På stranden..


..läser jag; tidningar eller chick-lit böcker
..lyssnar jag på; havets vågor, eller podcasts. Favoriten? Amanda Schulman och Hannah Widells.
..aktiverar jag mig genom att: spela strandtennis, kubb eller bada i stora vågor
..äter jag helst; något läskande som vattenmelon eller piggelin

Nu har jag lämnat..


..vita stränder, Östersjön..


... loppisar..


.. och ringmuren. För denna sommar.

Tack min favoritö för två sköna veckor! Det är med blandade känslor jag återkommer till vardagen igen, men en sak som är säker är att bloggen, precis som lovat, kommer uppdateras dagligen.

RSS 2.0