Godmorgon!


Idag vaknade jag klockan åtta, första gången på mycket länge. Tidigare har jag vaknat minst ett par timmar senare, men nu inbillar jag mig att jag faktiskt fått den sömn jag behöver och att jag från och med nu kommer vakna tidigt och vara utvilad (vilket skulle vara väldigt bra då denna fredag är min sista semesterdag!) Jag började morgonen med en tallrik fil med musli och frysta blåbär framför nyhetsmorgon! Godmorgon på er!
 

Receptet på en mysig kväll..

... behöver inte vara så svårt, ett gäng goda vänner och lite te räcker långt. Den här onsdagskvällen bjöds vi dessutom på nybakade scones. Mysig start på hösten (eller sensommaren för er som föredrar det!)

Dagens detalj

På min hylla hittar ni nu två loppisfynd; en guldspegel och en grönblommig ask.

Ja vad ska jag säga..

.. bloggandan har inte varit på topp som ni märkt, men jag hoppas den kommer tillbaka snart, så vi hörs snart!
 
 

Vuxenpoäng

Det märks att jag är vuxen när..
* ..jag lagat maten (poäng redan där!) och de ätit klart och de sedan springer ifrån bordet och jag ropar "You forgot something..!" och de vänder lydigt om och dukar av sina tallrikar.
* ..eller när jag packar ner småsnack om vi ska iväg någonstans (just in case, ett hungrigt barn är inte att leka med) och de klagar på att de är hungriga, jag tar fram snacket och får sedan tillbaka skräpet när det är klart. (mamma, jag känner igen det där, förlåt!)
* .. när jag hjälper M med matten och förklarar så att han förstår då känner jag mig duktig måste jag säga. Förklara matte på engelska liksom, det ni. Jag klarar av mina tidigare värsta ämnen. Vuxenpoäng helt klart.
* ..när vi åker tunnelbana hem från en playdate och V har med sig ett sjungande gosedjur på tunnelbanan som hon sätter på ett eget säte och jag ler i samförstånd med de andra passagerarna och skrattar lite, kanske till och med skakar på huvudet lite. Barn alltså.

Och när det inte märks lika tydligt som...
* ..när jag blir lika förtjust som V av hennes idé att själv komma på ett recept till en kaka när vi saknar både smör och ägg.. Nu väntar vi båda med spänning framför ugnen..
* ´..när jag blir barnsligt glad över att vinna över V i bil-tvspel. (Det är i stort sett hur omöjligt som helst, jag har kommit sist varje gång tidigare, vem är det som skrattar åt vem nu va?)
* när jag är barnvakt på kvällen och försöker få barnen att somna och det slutar med att de båda är vakna när föräldrarna kommer (klockan tio) och jag då går och lägger mig och somnar till ljudet av familjens röster, dvs. innan barnen, lyckat liksom.. 


Paperfashion

 
 
Sidan jag gillar allra mest på instagram? Helt klart Paperfashion. Nu kan man även köpa dessa bilder som posters. De här fyra skulle jag kunna tänka mig att ha på min vägg helt klart!
 
 
 
 
 
 
 

En sammanfattning..




.. av mina två veckor på Gotland ser ut ungefär så här, 1. mycket sol och bad (till min stora glädje!)/ 2. härliga ljumma (!) sommarkvällar/ 3. Vallmo, den fina blomman som finns lite här och var på öijn, /4. medeltidens intåg på ön (nej jag klädde inte ut mig!) / 5. På utflykt till en av mina favoritplatser Fårö!/ 6. jag loppisfyndade dessa fina burkar (och en hel del annat!) har gått från loppisdissare (satt helst kvar i bilen och lyssnade på musik tillsammans med syrran medan föräldrarna och O sprang ut och in på loppisar!) Nu var det istället jag som ropade högt om jag såg en hemmasnickrad loppisskylt, jag vill ju hitta en massa fina och unika saker till min framtida lägenhet!)/ 7. Något som måste vara en av Visbys mest fotade gata, men så fin den är!/ 8. jag fyndar inte bara på loppis utan även på Roma glasbruk, denna blev min för 60 riksdaler/ 9. och det här åt jag helst av allt, nyplockade smulton och mjölk och så skymtar ni även en av alla böcker jag läste under semestern!

(Bilder från mitt instagram konto @norboh)
 
 

Semesterdetaljer

 

Gårdagens, eller hur var det nu?


Igår var jag på Gotland bland utklädda medeltidsbor. I gårdagsnatt var jag i ett ödesbelagt Linköping och idag är jag i London bland stressade londonbor. Hängde ni med, knappt så att jag gör det själv alltså, men här är jag nu, (alltså i London för dig som absolut inte hängde med) och ska börja jobba i morgon i fem dagar, sedan på fredagnatt så åker jag tillbaka till Linköping för att tillbringa mina sista två semesterveckor bland mina nära och kära. Ja vad ska jag säga, jag har blivit en jetsetare!
 

RSS 2.0