Dagens..

.. bästa: Måste helt klart vara när vi var ute med barnen på jobbet och jag satt på en filt i solen och läste för ett gäng ungar och solen gassade. Så himla skönt. Gillade mitt jobb lite extra mycket då!

...härligaste: Att jag tog mig ut på den där springturen som kändes så jobbigt innan jag väl satt på mig joggingskorna, pluggat in musiken i öronen och sprungit iväg i skogen med solnedgången som enda sällskap. Så härligt!

..jobbigaste: Måndagsångesten i morse. Jag trivs jättebra på jobbet och allt sånt, men när klockan börjar ringa 06.00 så känns inget särskilt kul. Men när jag väl satt mig på cykeln och börjat trampa så trampade jag snart bort måndagsångesten.

.. önskan: Att det ska fortsätta vara så här varmt ett tag till och kan det inte få vara lite fint väder på valborg i alla fall..

.. låt: Summer av Calvin Harris. Den går på repeat i hörlurarna.

.. "Oj då!": Att jag visst hade råkat publicera gårdagens inlägg trots att jag hade tänkt radera det. Jag plitade ner några rader mycket, jag erkänner, ointressanta rader igår eftermiddag när jag kände hur det dåliga samvetet började krypa inom mig över att jag inte bloggat på så länge. Jag beslöt mig sen för att inte publicera det. Något hände och det publicerades ändå. Kul för er som hann läsa (eller inte, det måste ha varit det tråkigaste jag skrivit!) och för er som inte gjorde det, ni missade inget. 

.. tanke: Så underbart att bara jobba tills på onsdag. Man kan säga att det är som en torsdag i morgon. Dvs, nästan fredagskänsla (säg hej till en tjej som lever i nuet, host).

.. Sista ord: God natt på er!

Dagens detalj

Dags för en joggingtur!
 
 

Dagens detalj


 

Dagens bästa..

.. att sitta ute och känna solen värma och lyssna på ett avsnitt av min favoritpodcast. Ibland behövs inte mer en ledig dag. (Ser ni förresten solen och månen på den första bilden? Lite häftigt. Upptäckte det efter att jag hade tagit bilden..)

En helg i Uppsala


.. för att fira min fina syster som fyllde 23 år, ja och datumet hon fyller kan ni nog gissa va?

.. istället för tårta tog vi varsin mjukglass vid fyrisån. Jag slog till på min favorit, mjukglass med saltlakritsströssel. Jag fick senare reda på att det var lakritsensdag den tolfte april. Så det var ganska så passande också! 
.. och här är en liten sneakpeak på en liten del av syrrans och O:s fina lägenhet.

Hoppas eran helg har varit lika bra som min!



Dagens..

roligaste:

.. När vi leker tåg och jag frågar vilka olika länder man kan åka till säger en fyraåring:
"De olika länderna man kan åka till är.. Barcelona, Linköping, Gamla Linköping och... Leos Lekland!"

.. När en av fröknarna pratar om hur en bra kompis ska vara. Då räcker en liten tjej på fyra år upp handen och säger "Man är ingen bra kompis om man säger.. RUTTEN SILL!"

..När en liten tjej pratar om sin lillebror som är några månader gammal och har lärt sig skratta.
Hon: "Fröken vet du, han skrattar alltid åt mig när jag pratar med honom!"
Jag: "Vad gulligt, det är väl roligt?"
Hon: "Nej!"
Jag: "Varför inte då?"
Hon: "För jag tycker han är sååå tråkig!"

Ja sammanfattningsvis kan jag väl säga att jag väldigt ofta får mig ett gott skratt på jobbet!

 

På min önskelista

.. står bland annat dessa häftiga ugglor som skulle bli en sådan häftig inredningspryl.

20 saker du inte visste om mig..


1. Jag skrattar typ alltid så att jag gråter.
2. Jag samlar på ugglor.
3. Jag har svårt att hålla mig för skratt när man verkligen måste. (Ja, jag har varit nära på att bli utkastad på lektioner X- antal gånger...)
4. Hur mitt rum ser ut symboliserar lite hur jag mår och känner mig. Så med andra ord om jag är stressad och har mycket att göra så är allt i en enda röra.
5. Jag är svag för olika typer av askar och burkar.
6. Jag skulle någon gång vilja skriva en bok.
7. Jag älskar känslan av att köpa en ny tidning, bläddra igenom den och titta på alla inspirerande bilder.
8. Jag älskar att gå omkring i bokaffärer och bara titta på alla fina pennor, papper och böcker.
9. Jag önskar att jag var väldigt duktig på att måla och rita.
10. Jag har i stort sett alltid nagellack på mig. Favoritfärgerna är olika typer av rosa och röd.
11. Jag skulle gärna vilja lära mig att surfa (och bli riktigt bra på det!)
12. Jag har en CAE-examen i engelska.
13. Jag skulle någon gång vilja testa fallskärmshoppning fastän jag har en lite skräckblandad förtjusning inför det då jag är lite rädd för höjder.
14. Jag tycker inte så mycket om att laga mat, men önskar att jag gjorde det eftersom det skulle underlätta lite...
15. Min last är smågodis.
16. Jag dricker inte kaffe (och kommer förmodligen aldrig göra det!)
17. Jag har alltid trivts i vattnet, gillar att simma, dyka, snorkla osv..
18. Jag skulle vilja ta dykarcert.
19. Jag är rädd för ormar.
20. Jag är sämst på att ge vägbeskrivningar samt att förstå dem. Antar att de hör ihop lite... (Låtsas typ alltid att jag förstår vägbeskrivningen efter ett tag fastän jag oftast fortfarande är helt lost!)


När jag var liten..

..på årets första riktiga vårdag packade jag, mamma och min syster en korg med fika samt splitternya studsbollar, hopprep och sopbubblor. Sedan begav vi oss till vår lilla skogsglänta för att inviga våren. Vi plockade ut alla sakerna på en picknickfilt och sedan sprang vi omkring i gläntan och lekte med våra saker hela eftermiddagen. Vårpirret hade ju just infinnit sig. Idag när jag var ute med barnen på jobbet kom plötsligt en leveransbil och lassade av tre stora paket. En liten fyraårig kille drog mig i armen och kollade upp på mig med en längtansfull blick och sa "Tror du det är nya leksaker i de där paketen?" Jag kunde liksom han bara hoppas på det. Och han fick rätt. Senare under dagen packades paketen upp och bland nya tuschpennor, stämplar och pärlor fanns även ett gäng klarröda rockringar. Rockringarna blev genast barnens favoritleksak ute på gården och när jag såg den lilla killen springa omkring med en klarröd rockring i handen kom det där pirret, vårpirret och jag kände det nog lika starkt som den lilla fyraåriga lyckliga killen. Som jag längtat.

April, april..

Dagen började med att jag fick reda på att vi skulle ha ett insynsbesök idag på jobbet, dvs. några personer som granskar hur verksamheten fungerade och så om jag förstod det rätt. När jag fick reda på det så trodde jag självklart att det var ett aprilskämt och brast ut i skratt och sa "Haha, viiisst.. den gick jag nästan på! Det är ju första april liksom!" Men tji, fick jag och min oerhörda snabbtänkhet, som jag ärligt blev chockad av själv, visade sig vara fel och det var trots allt sant.. (men vem HAR på riktigt insynsbesök på första april?!). Annars har dagen rullat på och jag har hunnit med både jobb, plugg och en kvällsjoggingtur. Så här underbart såg det ut i skogen med alla blåa blommor! Underbart. Känns som april kommer bli en bra månad.

RSS 2.0