tvåtusentretton!


Nu är det bara timmar kvar av 2012 och förberedelserna är i full gång hemma hos mig. Såhär såg jag ut på juldagen och jag tänkte faktiskt köra på samma guldiga kjol och guldiga väska men matcha det lite annorlunda ikväll. Fast jag inte är något vidare fan av nyårsafton så har jag ändå alltid samma känsla i kroppen när vi räknar ner tills det att det nya året börjar. Det är en nystart som kan vara skönt att få ibland och jag avlägger genast nyårslöften och tänker på hur jag vill att 2013 ska se ut samtidigt som raketerna avfyras ovanför mig på en nattsvart himmel. (Vad det är i år  håller jag dock för mig själv, för annars går det väl inte i uppfyllelse?) Självklart så hoppas jag att 2013 blir ett superbra år! (Det måste man ju i alla fall få säga högt!) Gott nytt år på er!

Den här dagen har bara sprungit förbi..


.. och vad passar inte bättre då än att visa mina nya träningsshorts som jag fyndade på rean härom dagen?Jag längtar efter att dra på mig dem tillsammans med ett linne och bege mig ut på en joggingrunda i värmen! Men jag får nog svettas på gymmet ett tag till innan det blir verklighet!

Okej jag erkänner..


..nu räcker det nog med nagellack för ett tag (de får knappt plats på hyllan längre!) och även med denna kalla årstid. (snygg övergång va?) Just nu tycker jag mörkret känns ovanligt tungt och att det räcker med kyla. I december tycker jag det är mysigt med all snö, kylan som biter i kinderna och mörkret tänker jag inte så mycket på alls, det är ju bara att tända en adventsljusstake liksom och man har julstämningen i en liten ask. Men nu när vi har dansat ut julen, elller i alla fall firat den och det inte finns någon mer högtid som är förknippad med allt detta så skulle jag helst vilja snabbspola några månader så att man får känna lite värme igen. Jag önskar att all den vita snön och de kala träden redan nu kan tacka för sig och ge plats för alla härliga vårfärger. Vänta lite.. och då måste man ju nästan bara köpa ett nytt nagellack i någon härlig pastell, kanske måste rensa lite bland alla nagellack så att det får plats, det är ju alltid bra att vara beredd om våren skulle knacka på dörren i morgon liksom. (snälla, låt det hända!)

Återblick

 

Januari: Jag började min sista termin i gymnasiet och var i full gång med mitt projektarbete där jag skrev artiklar på löpande band, intervjuade kända och okända människor, fotade och planerade. Då förstod jag att det var något sånt här som jag ville jobba med i framtiden. (Bilden känns lite omotiverad, men knäppte denna när jag var mitt inne i det krativa arbetet kommer jag ihåg)


Februari: Tog det här kortet en tidig februarimorgon påväg till skolan, fast det var en kall och tidig måndagsmorgon så var jag ganska nöjd med tillvaron. Denna månad blandade jag plugg med balträningar och körlektioner.


Mars: Den första riktigt varma dagen njöt jag, F och E av vårsolens varma strålar och blev bjudna på cider och cupcakes. Våren var äntligen här, lite tidigare än vanligt dessutom! Vilket jag inte hade något emot.

April: Firade traditionsenlig påsk där bland annat påskäggsletande var en given punkt på agendan.


Maj: Den bästa månaden på hela året. Jag dansade bal, det var varmt, vi fixade med studentflak. Allt roligt låg framför mig!


Juni: 8 juni 2012 tog jag studenten från tre väldigt fina år på min gymnasieskola. Jag var i lyckorus och mitt i allt detta så fyllde jag plötsligt 19 och började jobba.


Juli: Den 13:e juli så fick jag äntligen hålla mitt körkort i min hand! Som jag längtat!

Augusti: Var ledig ett par veckor från jobbet och spenderade dessa på Gotland med familjen.


September: Hösten var igång igen och jag tyckte faktiskt det var lite konstigt att inte börja skolan igen, jag ville ha rutiner och planer som jag alltid haft förut. Nu virvlade alla möjliga tankar om framtiden runt i huvudet, men så bestämde jag mig för att jag ville åka iväg som au pair i början av 2013 och i samma veva började jag jobba på dagis och trivdes riktigt bra!


Oktober: Jag hälsade på min syster i Uppsala och vi hade ett par väldigt mysiga dagar.
November: Började pyssla som aldrig förr på min lediga tid.

December: Om man tittar igenom mitt arkiv för denna månad så handlar nästan allt om förberedelsena inför julen, jag bakade, köpte julklappar och gjorde julkort mest hela tiden.

I min kamera..

 
    
.. hittar ni detaljer från mitt julfirande.  
 
 







 


 



Mitt andra skinn


Fick den här fina anteckningsboken i julklapp av min syster, så fin!

Dagens detalj


Nu har jag flyttat in i min nya plånbok från Wera som var en väldigt uppskattad julklapp från mamma och pappa. Jag fick så många fina saker, mina nära och kära känner mig väl, så räkna med att få se några av dem på bloggen snart! Nog pratat om julklappar, för det är ju faktiskt inte det viktigast på julen, utan jag hoppas att ni precis som jag hade en supermysig julafton!

God jul!



Nu väntar julbord, Kalle Anka, glögg, knäck, julklappsöppning och ja helt enkelt allt som hör julen till! God jul på er!

Blivande stammisfik


Jag har hittat det. Ni vet det där caféet där stämningen är sådär alldeles speciell och trivsam, som man kan sitta i flera timmar på utan att känna någon stress. Ett sånt där ställe som jag skulle sitta och skriva på om jag hade mitt drömjobb och då och då avbryta mig och ta några klunkar av det varma engelska earl grey téet (som jag egentligen inte är så förtjust i men där och då skulle jag kunna dricka X-antal koppar av). Kanske är det för att en framtida englandsflytt står för dörren som jag blev så förtjust i detta, man kunde riktigt känna den brittiska stämningen(okej, jag har aldrig varit i England men jag kände det ändå!) i det mysiga lilla caféet med namnet "The London café" Ni får kalla mig tokig, det är okej. Men om Londons caféer är som detta café så är det nog stor chans att ni hittar mig på något av dem inom en snar framtid om du besöker det förenade kungariket. Åh!

Inspiration

 
 
(bilder från recept.nu)

I helgen, när hela familjen är samlad, så ska vi baka julgodis. Jag tittade på Leila bakar igårkväll för att liksom ladda upp och bli ännu mer sugen på sötsakerna (som om det skulle behövas liksom!). Det jag tänkte på var att det är en perfekt "gå-bort-present" att lägga lite av sitt favoritgodis i en fin liten ask med band runt, kanske tillsammans med receptet. Lite roligare än den traditionella julblomman liksom.
 

Bara med lite (okej då, ganska mycket) kanel och socker så..


.. är risgrynsgröt faktiskt väldigt gott! Det hör liksom julen till.

Måste visa er..


.. mina nya benvärmare som jag myser omkring i mest hela tiden. Matchar dem helst med grovstickade strumpbyxor, kjol och någon mysig stickad tröja.

Ljuvligt juligt!

  
 
   
 
 
 
 

Tredje advent



Efter att ha lackat igen kuverten är våra julkort klara och redo att skickas iväg till Sveriges alla hörn. God jul på er!

Dagens detalj


Min nya kopp, som jag förmodar att det är tänkt att dricka kaffe ur. Hm, det kanske är dags för mig att lära mig att dricka det. Nu har jag ju faktiskt en anledning att börja, för håll med om att det inte känns som en kopp att dricka te ur på något sätt? Jag drack faktiskt en halv kopp kaffe igår på jobbet så man kan väll säga att det går framåt..

Efter dagens gympass..


.. var senaste SOLO och en smoothie gjord på hallon, smultron och jordgubbar precis det jag behövde.

Lucka 13


För ett årsedan gick jag tillsammans med resten av skolan i fackeltåg till domkyrkan. Jag kommer ihåg att det var väldigt kallt precis som det är idag och att jag gick där och frös lite i min tjocka dunjacka. Men jag tyckte inte att det gjorde så mycket, det hörde liksom till. Sedan fick vi avnjuta luciafirandet i form av levande ljus och stämningsfull musik och jag hade den där speciella julkänslan i min kropp. I år får jag klara mig utan det, men jag kan inte annat än längta tillbaka lite. Att gå i skolan var rätt så mysigt ibland alltså.

Idag öppnar jag lucka nr 13 i min paketkalender (ja, jag får faktiskt det fortfarande, vissa traditioner ska man bara hålla fast vid helt enketl!) och hittade det här bokmärke! Så himla fint.  

Tusen stjärnor som glimmar, glitter så långt jag ser. Av juleljus som glimmar vill jag ha mer.


På radion spelas låten "Mer jul" och jag sjunger lite tyst med tills jag plötsligt tysnar och tittar ner på mina naglar som jag målat i en rosaglittrig nyans som håller om min mobil som har en guldglittrig bakgrundsbild. Låten kan inte passa bättre. Glitter så långt jag ser var det va?

Vill bara..


.. packa ner den här i min resväska och ge mig av, varför ska det dröja så?

Ytliga tankar och funderigar med lite djup


Nästan varje gång jag är på stan så händer det. På något sätt är det som om mina ben helt utan min kontroll automatiskt går till en specifik avdelning på Åhléns och där står jag sedan och tittar, öppnar, granskar och helt enkelt drömmer om att jag faktiskt kan gå till kassan lägga fram X-antal sedlar och inhandla den där viktiga saken (ehmm). Oftast handlar det om plånböcker och fodral av alla dess slag. Vad handlar det här egentligen om? En önskan att vilja bli lite mer ordningsam? (Man kan ju alltid hoppas liksom!)

Du kan kalla det vad du vill..


.. men ettt kreativt kaos är det i alla fall i mitt kök just nu när årets julkort tillverkas.






Lördagens

 
 
 
Lite detaljer från dagens julklappsshopping med mamma. Mys!
 
 

En helt vanlig morgon

  
Fredag 08:00. Bjuder på två bilder som jag knäppte i morse på väg till jobbet med ett och samma tema, Snö! Vad annars liksom?
 

Hej mitt vinterland!


Om man bortser från att det har varit det närmaste trafikkaos på vägarna i Sverige efter all snö som färgat vårat landskap vitt så gillar jag det. Det känns som om det är jul på riktigt och jag värmer gärna mina kalla fötter i raggsockor var dag, dricker en massa koppar te och vill helst se julkalendern tidigt på morgonen. Jag får tillbaka de där känslorna som jag hade när jag var liten och jag tyckte att julen var så där förtrollande och magisk.

Så snyggt!

 
  
Gala Gonzales för Gina tricot.

Den vita stickade tröjan, glittriga legginsen, den perfekta nyårsklänningen och fransjackan får gärna ta plats i min garderob, inte mig emot!


 
 
 

Ursäkta min frånvaro men de senaste dagarna har jag..

  
 

..jobbat ganska så mycket, försökt hålla mig borta från mitt favoritgodis så gott det går, svettats på friskis och svettis och druckit en massa te. Som ni kanske la märke till så går alla detaljer i rött men det är bara jul en gång om året, okej?

Gårdagens detalj


Igår träffade jag mina kompisar för lite julbak. Vi hade ett bord fullt med ingredienser och sen satte vi igång att baka till tonerna av bland annat "Tänd ett ljus" och "Mer jul!". Resultatet ser ni på bilden, det blev bland annat knäck, rocky road och mozartkulor.

RSS 2.0