En helg i kulturens tecken..

Jag började min helg med ett besök på Tate modern för att kolla in konst..

Några tavlor kände jag igen.. (eller i alla fall en, Picassos målning, nu har jag dock glömt bort vad den heter.. men kände igen den gjorde jag i alla fall!)

.. några fascinerades jag över..

.. några kände mest som.. kladd?
.. och ja, vad ska man kalla de här då? De har säkert ett väldigt viktigt budskap (som jag dock inte lyckades klura ut..)
.. sedan avslutade jag Londons första riktiga med att kolla på Shakespears pjäs "Winters tale" på Regents park open air Theatre
 
 
 

Dagens vy

 

Vill liksom bara ha..


.. ett par "holiday bracelets" på min arm. Så himla fina. Men 600 kr för ett känns lite mycket och då när jag verkligen vill ha något men som faktiskt inte är möjligt (de är dessutom även slut!) så kickar min kreativa sida igång. Hm, det borde väl inte vara så svårt att göra egna? Köpa lite tråd, ett par stora fina pärlor och liksom göra sitt egna "holiday bracelet". Det tål att tänkas på.
 

Sommarfavorit

Gick in på The Body Shop häromdagen, bara för att kolla lite liksom (läs:lukta) och kom hem med den här, en bodylotion med hallondoft! Kunde liksom inte motstå, helt klart den godaste doften på bodylotion som jag någonsin haft! Så om ni undrar vem det är som nu går omkring och doftar nyplockade hallon, så är det bara jag! Inte helt fel va?

Dagens detalj

 
Nu har jag flyttat in i min nya necessär som jag köpte häromdagen- på rea! Det ni. Ibland har man tur.
 

From my point of view

Gårdagens kläder. 

Sommarmat


Det här gillar jag allra bäst just nu. Mums!
 

Kvällens detalj

 

Dagens detalj

 

Glad midsommar då..

.. nu firar ni väl för fullt kan jag tänka med nubbe, sill och jordgubbar. Åh. Vill med. Men för mig är den här fredagen bara en vanlig fredag och jag ska dessutom sitta barnvakt på kvällen. Men när barnen har somnat ska jag nog öppna min burk sill, ta fram lite knäckebröd (tack än en gång N o F för att vi beställer mat från ett ställe som även har svensk mat!) och äta lite jordgubbar och fira lite för mig själv. Glad midsommar då.. (nej, nej jag är inte bitter!)

På min inköpslista


Espadrillos- har spanat på de här ett tag nu och nu tror jag faktiskt jag ska slå till. Så himla skönt skor (och ganska snygga med och det verkar M o V:s morfar (!) också tycka, han hade nämligen ett par likadana (finns blå i både dam och herr, men ändå!).. det fick mig att tveka lite kan jag säga..
 

En liten necessär- Ja, nu kan jag riktigt se hur ni himlar med ögonen och tänker "Ska hon köpa en till!?" Ja ni som har varit med ett tag vet ju att jag har något för necessärer, väskor o pennskrin och så. Men jag såg den här häromdagen, köpte den inte (!) utan gick förståndigt hem och tänkte "Nej, den behöver du inte!" men sen såg jag min överfulla necessär med alla mina saker i och tänkte, "jo, det gör jag nog ändå, då kan jag ha saker jag använder varje dag i den här lilla som mascara, foundation, mm.. och sen allt annat i den andra! Ha vad säger ni nu då?


Ett par snygga solglasögon symboliserar detta par. Jag har ett par i "ray bans" modell och ett par pilotglasögon, men vill ha några annorlunda. De här paret är dock kanske lite too much för mig, men får se..
 
.. och så, hur fin är inte den här? Vill bara ha! (påminner lite om ryggsäcken du brukade ha när jag var liten mamma!) Men den står egentligen inte på min inköpslista utan på önskelistan, men var bara tvungen att visa den för er.
 
 

...



 

Ritat, barnsligt och lite färg på det där har ni bilder som jag fastnar för! De här är från Albert Elbaz samarbete med Lancome. Vem vill inte ha en sån där mascara i sin necessär? Tror nog min ändå håller på att ta slut nu (i alla fall nästan, host!) så jag MÅSTE ju typ köpa en! Åh. Vilken ska jag välja..
 
 
 

Vyer

Som man liksom inte kan få nog av. Eller har ni börjat få det? Kan i så fall glädja er med att de här är bland de sista bilderna från France som jag har tänkt visa er..

God morgon!



Om jag fick drömma lite så skulle jag vilja att fler av mina morgnar började som de gjorde i Frankrike, jag vaknade 10.15 varje dag (!) mina benmuskler fick sedan jobba under en långpromenad i det backiga franska landskapet och efter det smakade frukosten lite extra gott ute på trappan i solskenet. Härligare morgonrutin får man leta efter.
 
 

Dagens detaljer

 

True

Dricker te och lindrar min onda hals. Vill. Inte. Bli. Sjuk. Fick ett litet fint citat med tepåsen. Sånt gillar jag. Nu kommer jag nog dricka mycket te och då inte bara på grund av halsen...

Jag kom ju på..



.. att jag har en helt mapp med massvis av bilder från Frankrike som jag inte har visat för er (men lugn, jag kommer inte visa alla, men några mer ska ni få se!) så här kommer tre typiska franska bilder: 1. Utsikt över en fransk gammal stad, 2. Ett franskt slott, 3. Vinodlingar. Så ni förstår varför jag längtar tillbaka va? Så himla fint överallt!
 
 
 

Dagens detalj


Frankrike. Längtar tillbaka.


En annorlunda 20-års present

Efter ett flertal dygn i bilens bagagelucka som helt plötsligt inte gick att få upp (tur att jag trots allt är 20 och att det inte var för 10-15 årssedan för då hade jag garanterat fått panik över att han var själv där inne i en mörk bagagelucka! Men jag erkänner, lite synd tyckte jag om honom.. ) men nu är han här, min 20-års present som jag fick av barnen nämligen att göra min egen nalle! Vi gick till en "build-a-bear affär" där jag fick jag välja "nallefodral" och som ni ser så valde jag en som såg lite gammeldags ut och sedan gick vi till en maskin där jag fick trycka på en pedal så bomullen kom in i nallekroppen och slutsligen fick jag sätta in det lilla nallehjärtat i kroppen. Innan det var dags att välja kläder och min nalle blev en riktig gammeldags typisk engelsk nalle. En helt vanlig 20-års present eller något.. 

Dagens detalj


 

Dagens detalj


.. fick idag bli en halväten fyra dagars gammal födelsedagstårta. Vem skulle kunna tro det? Men jag kom ju på att jag hade glömt att visa den för er! Jag gissar på att den inte smakar lika gott längre, men fin är den i alla fall fortfarande och det är ju det viktigaste i det här fallet..
 

Bildbomb från Summertime ball!

Klockan 13.30 anlände vi till hotell Hilton för lite förfriskningar innan det var dags för guidad tur genom backstage området och runt min hals hängde det här V.I.P kortet. Kunde inte låta bli att tycka det var lite coolt...
..vi fick stå på scenen och titta ut över en tom arena där det senare skulle komma 80 000 människor!
.. sedan kollade vi in sändningsrum, greenroom..

.. och artisternas loger..
.. och kikade på lite scenmaterial..

.. för att sedan komma in till det stora V.I.P området, där vi serverads drinkar..
.. och mat i alla dess former. Sushi, grillat, pizza, sallad...

...och självklart dessert..
.. och sedan kunde man gå in i ytterligare ett rum där man kunde plocka sitt eget godis eller äta hur mycket popcorn man ville. Ni som känner mig vet vad jag valde. (bilden ger dig en liten ledtråd!) Men man kunde ju även göra som barnen, gå crazy och välja allt..
.. klockan 16.00 började konserten och det fyrades av raketer och det kändes som om sommaren 2013 inte kunde börja bättre..
.. efter några nummer kom PSY och fick hela Wembley arena att dansa gangam dansen. I say no more! galet.
.. när Taylor Swift äntrade scenen så började det bli mörkt och vi blev påminda om att kvällen började ta slut..

.. sedan gick vi ut från arenan i den mörka kvällen och bar med oss en himla massa härliga minnen och det kändes som om Sommaren 2013 hade slagit upp sina dörrar på riktigt!

Dagens detalj


Den här söndagen började jag med en springtur innan frukost (!) gjorde sedan i ordning en härlig söndagsfrukost och nu sitter jag här ett par timmar senare och är redo för radiostationen Capitals konsert Summertime ball. Artister som Robbie Williams, PSY, Olly Murs, Will.I.am, Taylor Swift och Justin Timberlake mm.. kommer stå på scenen i Wembley Park och vi är inbjudna V.I.P gäster så innan konserten väntar en stor buffé av god mat och dryck. Kanske skymtar även några artister förbi? Jag ska i alla fall hålla ögon och öron öppna och kameran hänger självklart med, så räkna med en himla massor bilder i morgon! Hoppas ni har en härlig söndagseftermiddag! Hörs i morgon!

Det är detaljerna som gör det..


* anteckningsblock "be happy", Smythson
* neonfärgade stabilopennor
* anteckningsblock, lagerhouse
* rosa läppglans "shiny kiss" Victoria Secret
* rosa och rött nagellack från H&M (?)
*¨tygknapp, köpt på portobello market



20 år


För 20 år (exakt på minuten!) så kom jag till världen. Men nu är jag inte längre tonåringen utan räknas plötsligt som vuxen. Stort liksom. Men på något konstigt sätt har jag liksom ställt in mig på att faktiskt fylla 20 år sedan årsskiftet så därför har jag inte någon vidare åldersångest som jag faktiskt hade en släng av när jag fyllde 19, (det kändes ju så stort och så stor känner jag mig ju inte alla gånger!). Så 20 år gammal är jag faktiskt nu och det känns väldigt bra! Blev grattad på morgonen av värdfamiljen med presenter och lite sång och ikväll ska vi ut och äta, så mig går det ingen nöd på fastän det känns lite konstigt att befinna sig så långt bort från familjen, släkten och vännerna man har firat de 19 tidigare åren med liksom. Men familjen där hemma har tänkt på allt. Tog nyss emot ett stort paket av brevbäraren innehållandes allt sånt som är lite typiska för mig, nya stabilopennor i fina somriga nyanser, en skvallertidning, smågodis, ett anteckningsblock och ett sjungande kort med en massa foton inuti. Åh så fint. Grät och skrattade på samma gång efter att hoppat högt när jag öppnade det sjungande kortet. I det andra paketet från min syster hittade jag ett par superfina örhängen av Marc Jacobs! Blev så himla glad! Så firad det har jag verkligen blivit (och icke att förglömma så har jag ju redan fått min fina "riktiga" 20-års present, nämligen min Daniel Wellington klocka som näst intill varje dag sitter på min arm!) Bilder på örhängena samt på tunikan jag fick av värdfamiljen kommer (man kan dock skymta den lite på bilden ovan för er som är nyfikna och vill veta nu!) Ja så vad ska jag säga, det är trots allt ganska så roligt att fylla år!

DAISY


... av Marc Jacobs heter min nya favorit i badrumsskåpet. (Ja, det är min obäddade säng ni ser i bakgrunden, ups!)  

Dagens detalj


En mysig gata i Frankrike.

Luck or unluck?


När en svart katt korsar min väg "tviar" (jag hittade nog på det där ordet nu men spottade låter ju så äckligt, för det gör man ju inte liksom) jag alltid tre gånger över axeln för att inte få otur, (ja lite vidskeplig är jag allt) men här i UK betyder det istället tur om en svart katt korsar din väg fick jag lära mig idag. Så nu är jag alldeles förvirrad här.. Även lite förvirrad när det gäller det svenska språket tänkte nämligen skriva "krossar min väg", försökte ett par gånger och såg att det såg konstigt ut, kom sedan på att det ju heter korsade, tänkte på det engelska ordet crossed. Häromdagen skulle jag även skriva hjälp på svenska, skrev help, hälp och fick tänka i några minuter innan jag kom på att det faktiskt stavades och uttalades med hj, (haha pappa, jag kommer nog bli som Dolph Lundgren när jag kommer hem till Sverige igen!)

Dagens detalj


Så himla söt liksom.

Saker man kan göra i France..


.. skriva ner idéer till sin nästa bok på balkongen av ett franskt slott..

.. gå vilse i de franska gränderna..

.. gå morgonpromenader i ett minst sagt backigt franskt landskap..


... gå på vinprovning i en fransk herrgård..

.. eller njuta av en god chokladfoundé..
 
..


Detaljer från en marknad..





.. som vi inledde vår semester med. När jag tog de här bilderna var jag helt salig, det kändes precis som om jag klev in i ett franskt vykort, det såg precis ut så som jag hade tänkt mig att det skulle göra i Frankrike, lägg då även till det franska språket och synen av fransmän som kom bärandes med nybakade baguetter under armarna. Här köpte vi ostar, bröd (baguetter såklart!) oliver och färsk frukt till lunch. Mums.

Kvällens detalj


Under den här veckan som jag har varit borta från bloggen har jag varit på vinprovning, ätit sniglar (!) cyklat i de franska bergen, gått långa morgonpromenader och varit på härliga marknader och jag kan bara konstatera att Frankrike är precis så fint som jag trodde det skulle vara! Här får ni en liten sneak peak på det som har varit min verklighet den senaste veckan!

RSS 2.0