På öijn.

Har nu tillbringat min första dag här på min favoritö, Gotland. Jag hade tänkt att mobilblogga härifrån men tekniken strular och det går inte att ladda upp bilder. Så istället får bloggen ta lite semester och så hörs vi istället om två veckor, närmare bestämt den tredje augusti. Trevlig sommar! 

Dagens detaljer


Syster i en fin och skön sommaroutfit.
 

Friday!


Just nu vill jag ha en lite längre ljus page, en skrivmaskin (mitt drömfynd på loppisar!) och så vill jag ha fredag och det är ju bra för det kan jag ju få i alla fall.

Just det..


.. jag har ju helt glömt bort att berätta, mina planer för hösten och förhoppningsvis de kommande tre åren är gjorda och bekräftade, för jag kom nämligen in på den utbildning jag sökt. Om tre år (om allt går som det ska!) är det jag som är grafisk designer.
 

Dagens detalj


No more words needed..


Några ord ska ni få. Idag ringde väckarklockan 05.15 en halvtimme senare (den här morgonen var jag snabb!) cyklade jag till jobbet för att klockan 06.15 börja min åtta timmars arbetsdag. När jag sedan kom hem, ganska så tidigt på eftermiddagen, fördelen med att börja tidigt, så skar jag upp lite melon, några bitar 86% choklad och tog med sig senaste ELLE för att njuta av detta i korgstolen på altanen. Mer än så behöver jag nog inte säga. Ni förstår nog hur skönt det var!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En regnig dag på landet..

.. sover vi länge, tar morgondopp (att bada när det regnar har jag alltid gillat!), trotsar sedan regnet och äter frukost ute på altanen som vanligt men med den enda skillnaden vi adderar tjocka koftor och strumpor, börjar sedan läsa en ny härlig tjock bok i soffan, åker till ett mysigt litet café och dricker té och fikar för att sedan köpa med oss en bunt magasin som vi börjar läsa i soffan med regnet smattrande på fönstret. Vi grillar sedan när det blir uppehåll och äter en god middag i form av grillad lax, halloumi och majskolv med klyftpotatis till. Avslutar sedan med min favoritefterrätt som liten, grillad banan med choklad i. Det kallar jag att göra det bästa av en regnig dag, så mysigt! Nu är jag redo för en veckas jobb!

SHOES.

 

Dagens detalj

 
Har spenderat den senaste veckan på landet, där jag har tagit morgondopp varje dag, ätit goda frukostar på altanen och samtidigt tittat ut på en spegelblank sjö, gått långa promenader förbi hästhagar och skogsdungar, spenderat ett flertal timmar på bryggan med näsan i en bok eller huvudet under vattenytan. Ätit grillad mat och njutit av kvällssolen. Sett bra filmer i soffan och sovit så länge jag har velat.

Har jag sagt att jag trivs här?
 

ORNING OCH REDA.

Bokstavligt talat.

Colours and patterns

 

Picknick!

Häromdagen samlades tjejgänget och hade picknick i trädgårdsföreningen, vi köpte med oss lite godsaker och njöt sedan av den ljumma sommarkvällen. Underbart! 

Dagens detalj


.. 12 liter jordgubbar blev det tillslut. Mums!
 

Dagens detalj

På min arm sitter nu ett turkost "holiday bracelet".

In progress

 

En hög med böcker


Den här bokhögen fick följa med mig hem igår efter ett besök i huvudstaden med mina tre bästa vänner. Vi hade en underbar dag där vi hann med en hel del shopping, en god lunch och glassätandes i hamnen. Sedan tog vi tåget hem. Innan vi sågs igen för att dansa hela kvällen och natten lång hann jag träffa mormor och morfar samt mamma och pappa som kommit hem från deras utlandsvistelse. En perfekt dag med andra ord!

Idag hade jag tid med att kolla på det jag köpte vilket var; en inredningsbok, en tjock röd tuschpenna, en bok från Ordning och Reda att göra collage i med röd skinnpärm och Lotta Kûhlhorns bok "Rapport" En bok om att göra mönster som jag bara älskar. Här är två små utdrag ur boken;

"Om det är måndag brukar jag börja med att skriva ut ett nytt schema. Helst vill jag ha det största skrivbordet helt tomt innan jag sätter mig med kaffet och schemat. Sen klipper jag små lappar från postitblock och fäster på mitt schema. Vässar en skön penna och skriver veckans jobb på lapparna."
 
"Jag skriver listor med vad jag gillar, just nu står det till exempel: Min väska. Saker som är virkade, själva trådmönstret. Makramé. Ska gå till biblioteket och låna en bok om det. (Är inte helt säker på vad det är, minns snören som doftade gott i slöjden.) Snörmakeri. Att blanda stor- och småmönstrade saker i samma mönster. Översätta reliefmönster till tvådimensionell bild. Jag vill ställa olika former ovanpå varandra som en totempåle. Blomorgier. Slarviga blommor. "



Inspiration

Fick  hem boken "Fashion house" idag och efter att ha kollat en stund flödade inspirationen även hos mig..

 

Sommarlista

1. Vad är dina planer för sommaren? Jobba lite, umgås så mycket jag bara kan med vänner och familj, åka till Gotland, pyssla, bada (har inte badat ännu! Det är ju juli nu!, panik!) gå på loppisar, ta långa promenader och joggingturer, läsa bra böcker och bara njuta! 

2. Vilken är din bästa sommarfrukost? Hm, min frukost skiljer sig inte så mycket från resten av året men jag säger yoghurt och fil med hallon och färska bär någon god musli, grapefrukt, ägg och färskpressad apelsinjuice. Självklart ska den avnjutas ute på altanen!

3. Bästa sommarlåten? Har under de sista veckorna lyssnat sönder på "Heart to heart" av James Blunt, så säger väl den, konstigt vore det annars.

4. Vad vill du helst grilla? Något gott kött, halloumi och majskolv. Älskar grillad majskolv!

5. Vad dricker du helst i sommar? Citronsaft eller kolsyrat vatten med frysta hallon eller citron i. Så gott, nyttigt och fräscht!

6. Vad ska du läsa i sommar? Så mycket som möjligt både tidningar och böcker men har jag inte fastnat i någon bok ännu, har beställt Katarina Janouchs senaste bok så den längtar jag efter!

RSS 2.0